Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Rusu Dumitru

Administrator
Dumitru Rusu
Rusu Dumitru
Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 14 bloc B2 scara C ap. 14, Suceava – România
Tel: +40
e-mail: contact.dumitru.rusu@gmail.com

Dumitru RUSU - Curtea casei mele

Curtea-casei-mele

Prezentare Demers Artistic

Nãscut la 6 Noiembrie 1938 în una din cele mai frumoase si binecuvîntate zone ale României si anume Bucovina, unde strãjuiesc de veacuri biserici si mãnãstiri pictate, dovada încãrcãturii culturale a zonei, Dumitru Rusu încã de copil a fost influentat de acestea.
Dupa terminarea Liceului de Artã din Iasi apoi a Institutului de Artã Plasticã din Cluj se întoarce pe meleagurile copilariei, unde prin lucrãrile sale incearcã sã zugrãveasca nu numai frumusetea acestor locuri dar si incãrcãtura lor spiritualã (oameni, monumente istorice, arhitecturã popularã, datini si obiceiuri populare, etc.) pe care sã le lase celor care vor urma.
Incepînd cu 1966 a fost mereu prezent în expozitii în tarã si în strãinãtate. Are la activ un numãr de 16 expozitii personale în Suceava cu graficã, picturã în ulei, icoane pe lemn si sticlã, metaloplastie.
Este prezent cu lucrãri in colectii de stat si particulare din România cît si în colectii particulare din SUA, Franta, Germania, Italia, Elvetia, Olanda, Canada, etc.
Asa cum bine spunea un critic de artã, „Dumitru Rusu este artistul care picteazã cu sufletul lasîndu-ne tot odatã si o picturã document a minunatelor meleaguri ale Moldovei de nord – Bucovina.”
De aceea întilnirea cu opera lui Dumitru Rusu este întotdeauna o sãrbãtoare, un moment unic pentru cei ce iubesc într-adevãr arta.

website link: dumitrurusu.blogspot.ro/

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.