Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Rusu Dumitru

Administrator
Dumitru Rusu
Rusu Dumitru
Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 14 bloc B2 scara C ap. 14, Suceava – România
Tel: +40
e-mail: contact.dumitru.rusu@gmail.com

Dumitru RUSU - Curtea casei mele

Curtea-casei-mele

Prezentare Demers Artistic

Nãscut la 6 Noiembrie 1938 în una din cele mai frumoase si binecuvîntate zone ale României si anume Bucovina, unde strãjuiesc de veacuri biserici si mãnãstiri pictate, dovada încãrcãturii culturale a zonei, Dumitru Rusu încã de copil a fost influentat de acestea.
Dupa terminarea Liceului de Artã din Iasi apoi a Institutului de Artã Plasticã din Cluj se întoarce pe meleagurile copilariei, unde prin lucrãrile sale incearcã sã zugrãveasca nu numai frumusetea acestor locuri dar si incãrcãtura lor spiritualã (oameni, monumente istorice, arhitecturã popularã, datini si obiceiuri populare, etc.) pe care sã le lase celor care vor urma.
Incepînd cu 1966 a fost mereu prezent în expozitii în tarã si în strãinãtate. Are la activ un numãr de 16 expozitii personale în Suceava cu graficã, picturã în ulei, icoane pe lemn si sticlã, metaloplastie.
Este prezent cu lucrãri in colectii de stat si particulare din România cît si în colectii particulare din SUA, Franta, Germania, Italia, Elvetia, Olanda, Canada, etc.
Asa cum bine spunea un critic de artã, „Dumitru Rusu este artistul care picteazã cu sufletul lasîndu-ne tot odatã si o picturã document a minunatelor meleaguri ale Moldovei de nord – Bucovina.”
De aceea întilnirea cu opera lui Dumitru Rusu este întotdeauna o sãrbãtoare, un moment unic pentru cei ce iubesc într-adevãr arta.

website link: dumitrurusu.blogspot.ro/

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.