Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 29, 2017

Scroll to top

Top

Să urci tăcerea @ Muzeul Unirii Iaşi

Să urci tăcerea @ Muzeul Unirii Iaşi
Administrator

După 530 de expoziții de artă plastică organizate de mine, Dan Tudor Truică, vă propun o nouă manifestare plină de fervoare, acuratețe și calitate ce se va destăinui pe simenzele Galeriei de Artă “Theodor Pallady”. Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala UAP Iaşi, Muzeul Unirii, Asociația „Sculptor marinar Laurențiu Macarie”, partenerii mei în acest proiect, avem plăcerea să vă invităm la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane” ediția a X-a aniversară, etapa I, 2017, care va avea loc joi 2 martie 2017, ora 17.00. În cadrul manifestării vor fi anuntați cei 2 câștigatori ai tombolei TRUICART 10 ANI și va fi acordat premiul special ION TRUICĂ.
Manifestarea recunoscută prin caracterul său itinerant şi solitar reuneşte pe simeze 34 de artişti plastici profesionişti membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi tineri absolvenţi ai universităţilor de profil, artiști independenți, care prezintă iubitorilor de artă peste 60 de lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă.

În pandant cu această manifestare voi organiza pe simezele Muzeului Unirii o sintetică expoziție retrospectivă dedicată tatălui meu, profesor universitar doctor Ion Truică, intitulată “Să urci tăcerea”, cel care a iubit și a prețuit Iașul mai mult decât propriai casă, cel care a reușit de-a lungul anilor, prin calitatea sa de mentor și profesor, să formeze nenumărați artiști de valoare.
Vernisajul va avea loc la Muzeul Unirii, joi 2 martie 2017, ora 15.00.

Expoziţiile vor fi deschise iubitorilor de artă în perioada 1 – 10 martie 2017.
Cu stimă,
Dan Tudor Truică – curator

25 februarie 2017

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.