Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 17, 2018

Scroll to top

Top

Sacriface – video @ sculptures by Mihai Țopescu

Administrator

Proiectul „Sacrificiul” al artistului Mihai Țopescu continuă după trei ani de lucru pe această temă, cu participarea la cea de-a 56-a ediție a Expoziției Internaționale de artă – la Biennale di Venezia 2015, în cadrul expoziției Personal Structures de la Palazzo Bembo. Mihai Țopescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, este absolvent al Facultății de Arte Ion Andreescu din Cluj, promoția 1981 și a fost elevul maestrului Mircea Spătaru. În prezent traiește și lucrează în Târgu-Jiu. Este unul dintre artiștii români cei mai dinamici, cu participări expoziționale în țară și în străinatate, simpozioane, concursuri, expoziții de grup sau personale, un remarcabil artist al sticlei, din generația ’80, care a contribuit din plin la impunerea acestui material între cele major expresive ale sculpturii, dincolo de rolul său în domeniul de definiție al artelor decorative. Lucrările lui Mihai Țopescu pot fi găsite în muzee de artă din: Dusseldorf, Coburg, Germania; Albenga, Italia; Ebeltoft Danemarca; colecția Parlamentului European, Bruxelles; Craiova, România; Praga, Cehia ca și în colecții private.

„Mihai Țopescu este inspirat de condiția umană, dramele și bucuriile pe care le subântinde aceasta, de tipologiile umane, de mituri și istoria culturii. Vocația pentru experiment, activată mai ales în zona relațiilor dintre tehnică și expresie, îl caracterizează de la începutul consistentului său traseu artistic.” – Adrian Guță

 

Mihai-Topescu

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.