Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 4, 2020

Scroll to top

Top

Salonul Artelor – TemeiuriElogiul Frumuseții ca Înfățișare a Binelui

Administrator

ASOCIAȚIA ATHENEUM, în colaborare cu UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA
și CAMERA DEPUTAȚILOR a PARLAMENTULUI ROMÂNIEI

SALONUL ARTELOR “TEMEIURI”
Ediția a VII-a 2015

La Sala ,,Brâncuși” a Palatului Parlamentului va avea loc, în luna mai 2015, cea de a șaptea ediție a Salonului Artelor, care, în conformitate cu tradiția precedentelor manifestări (având la bază o inițiativă pusă sub auspiciile Marii Loji Naționale din România), va fi consacrată unei teme unice. Aceasta a fost aleasă în baza sugestiilor artiștilor prezenți cu lucrări la ediția a cincea din luna mai anul trecut, ca și a celor care au participat la ediția de toamnă (septembrie 2014) și va fi:
ELOGIUL FRUMUSEȚII CA ÎNFĂȚIȘARE A BINELUI 
Ca și la edițiile precedente ( reamintim temele: ,,Atingeri și semne”, ,,Calea cunoașterii – Calea Iubirii”, ,,Heraldica luminii”, ,,Muzica elementelor primordiale” și ,, Arborele vieții”), principalul criteriu de selecție a lucrărilor ( pictură, sculptură, grafică, arte decorative) va fi încadrerea în temă, așadar o abordare sub semnele filozofiei platonice a forței și înțelepciunii morale încununate de frumusețe. Ca și în trecut, la Salon vor fi admiși cu lucrări doar artiștii profesioniști (membri ai UAP).
Președintele de onoare al ediției este acad. Viorel Mărginean. Juriul Salonului este format din: prof. univ. dr. Mircia Dumitrescu- Președintele juriului– membru al Academiei Române, Rodica Ghilea – grafician, conf. univ. dr. Bogdan Hojabotă – UAP-secția sculptură, Dan Munteanu – sculptor, Dan-Ștefan Minea – pictor, prof. univ. dr. Marilena Preda Sânc – UAP-șef secție pictură, lector univ. Radu Theodorescu – membru catedra design a UAP, Gheorghe Gogescu – artă decorativă, Roxana Păsculescu – critic de artă,
Doru Mihalache – galerist, Eduard Uzunov – galerist, Corneliu Ostahie – critic de artă.
Imagini (reproductibile tipografic) ale lucrărilor vor fi transmise prin e-mail până la data de 7 martie ac. însoțite de o prezentare a autorului, de maximum o filă A4, care să conțină date de contact și, după caz, aprecieri ale unor critici de artă și/sau ale unor personalități ale vieții culturale. Consiliul artistic al Salonului ,,Temeiuri” va comunica până la data de 20 martie 2015 care lucrări au fost selecționate, ele urmând a fi expediate sau predate la Sala ,,Brâncuși” până cel târziu pe 31 martie, împreună cu o taxă de 25 RON pentru fiecare lucrare admisă.
Adresa de e-mail la care vor fi așteptate imaginile lucrărilor și CV-urile artiștilor este office@temart.ro, telefon secretariat: 0723120977

Persoane contact:
Radu George Serafim – telefon:0744.154.400,
Radu Teodorescu- telefon: 0722.375.354