Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Salonul Național de Miniatură Textilă 2016 – Firele timpului

Salonul Național de Miniatură Textilă 2016 – Firele timpului
Administrator

FIRELE TIMPULUI

“Timpul țese”,  “timpul deșiră”, “timpul înnoadă”, “urzeala-i cu timp”. O întreagă hartă lingvistică vine să prindă timpul în fire, ca și când numai acolo, în ghergheful unei lumi rotunde, timpul ar căpăta sens.

Propunem deci, ca temă a Salonului Național de Miniatură Textilă, ce va avea loc în cadrul Galeriilor Orizont, în perioada 11 – 24 aprilie 2016, o meditație  asupra “firelor de  timp”. Fie că vorbim despre timpul subiectiv situat între memorie și uitare, despre timpul vârstelor răsucit mereu parcă nostalgic către copilărie; fie că discutăm despre timpul pierdut, timpul orb din care parcă nu ne-a rămas nicio amintire, fie că vorbim despre timpul fără de timp în care nașterea se agață de moarte, iar Geneza se sprijină în Apocalips, timpul acesta monumental păstrează – asemenea miniaturii textile – o urmă de diafan.

La fel de fragil și periclitat în cronofagia ultimului mileniu, împărtășind vulnerabilitatea tuturor lucrurilor cu adevărat autentice, timpul cel bun pare să se deșire și el sub presiunea prea multor aplicații.

Lansăm deci, prin intermediul Salonului de Miniatură Textilă 2016, provocarea de a transforma în obiect, interogațiile contemporane despre timp, într-o epocă în care un alt Saturn pare să își ucidă nu numai fii, dar bucuria de a zăbovi ceasuri întregi în contemplația miracolului unei broderii.

 

Alexandra Crăciun

Descarcă de aici:

REGULAMENT MINIATURA TEXTILA - FIRELE TIMPULUI

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.