Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Saraci Vasile

Administrator
Vasile Saraci
Saraci Vasile
Adresa: Str. George Baritiu, nr. 2, ap.10, – România
Tel: +40264 594 851, +40722 769 930
e-mail: gsaraci@yahoo.com

Amplitudini folclorice - xilogravura pe hartie, tiraj de mana, 50 X 40 cm , Folkloric amplitudes- woodcut on paper, handmade, 50 X 40 cm,

Amplitudini folclorice, xilogravura pe hartie tiraj de mana, 50X40 cm.

Prezentare Demers Artistic

“…senina si calda, pictura lui Vasile Saraci recomanda cu discretie un pictor sensibil, al emotiilor delicate…” (Livia Dragoi, Steaua nr.11, nov. 1979)
“…un pictor delicat, un colorist sensibil, a carui creatie se naste din emotii sincere.” (Gheorghe Arion, catalogul expozitiei personale Vasile Saraci,1984)
“… artistul face dovada unui talent plurivalent, un apetit pentru asimilarea si exprimarea prin diverse mijloace a realitatii…” (Ilie Calian, Faclia, 4 ianuarie 1985)
“..ni se infatiseaza cu mult mai spontane peisajele, carora le este proprie totodata o punere inspirata in pagina. Tusele sunt ample si asternute cu dinamism, culoarea are o densitate si o reala capacitate de a vibra” (Mircea Toca, Tribuna nr 21, martie 1985)
“…simfonizarea verdelui suveran, insotit de griuri nuantate, uneori interventii vagi in albastru, dar intotdeauna in gama rece, evitand parca intr-adins tonurile calde, se mentine consecvent surdinizata. Evitand contrastele si acordurile crude, refractar la orice stridenta, Vasile Saraci prefera armoniile stinse pe care le gradeaza de la deschis la intunecimile stinse, de la luminozitatea voalata la plutirile vaporoase ale umbrei…”
“…retinuta, emotivitatea transpare totusi prin trauma imagistica, invitand la un fel de nostalgica reverie pe care pictorul o comunica unei priviri atente.” (Viorica Guy Marica, Steaua nr 1, 1985)
“Pictura lui Vasile Saraci e stralucire silentioasa. E personalitate, talent, un caracter format. Dar ceea ce-l deosebeste pe artist de altii e faptul ca se mira cu o nevinovatie stramoseasca la intreg spectacolul oferit, reusind sa transmita framantarile sale partenerului sau de joc: spectatorul, fara a-si destainui problematica interioara. Este o adevarata oaza; un creator care este in clar cu ce-i sta in putere sa faca din ce vrea si ce vrea cu ceea ce-i sta in putere.” (emisiunea Portret , Radio Cluj, 1986)

website link: www.saraci.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.