Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Siminiuc Vasile Anghel

Administrator
Siminiuc Vasile Anghel
Siminiuc Vasile Anghel
Adresa: Suceava – România
Tel: +40
e-mail:

web: ,

Facebook 80x84 ulei pe panza

Inelul Stejarul – Oak Ring – 35x18x8 mm

Prezentare Demers Artistic

Depășirea inhibițiilor de început printr-o tenace și pasionată însușire a artei desenului, ca necesar eșafodaj grafic în construirea oricărei imagini, a determinat o mai detașată abordare a peisajului, naturii statice și chiar a portretului. Spirit viu și frenetic intenționează să transforme totul în pictură și ezitările nu-i stau în fire. Dezinvolt chiar și atunci când greșește, simte respirația publicului în spate și-și vede liniștit de treabă.Reușitele lui însumează capacitatea de selecție a motivului, o lejeritate de exprimare și ignorarea spontană a regulilor. Rezultă personale atitudini în peisaj, convertite în surprinderea mișcării norilor pe cer, zbaterea pădurii sub vânturile toamnei, pitorescul unor ulițe sucevene. Are calitatea unui pictor care se grăbește și vrea să nu rateze fragilitatea clipei și, și de aceea, nu face preparative prea sofisticate.
În numele adevărurilor de folosință personală, Vasile Siminiuc descifrează fizionomii și nu evită să atace subiecte de evocare simbolică. Hrisoavele și literele pisaniilor voievodale sunt puse în contexte noi și urmărește plasticitatea conotativă a semnelor. Tot astfel, inventarul semnelor zodiacale îi permit propuneri surprinzătoare. Unele scene de interior cu personaje, prin hazul lor involuntar, pot fi privite doar ca niște șarje umoristice.

website link:

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.