Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | octombrie 24, 2017

Scroll to top

Top

Simpozionului de artă contemporană artFORest @ Sangeorz-Bai, 2017

Simpozionului de artă contemporană artFORest @ Sangeorz-Bai, 2017
Administrator
A XXVIII-a ediție a Simpozionului de artă contemporană artFORest continuă tradiţia seriei de simpozioane iniţiate de Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi, care au căpătat, de-a lungul timpului, renume internaţional. Ediţia din 2017 se întemeiază pe principiile fondatoare care guvernează evenimentele organizate de muzeu, şi anume unitatea prin diversitate. Pornind de la multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi, care interferează pozitiv cu mediul natural ideal, transformându-l într-un spaţiu de creaţie comun, în ediția din 2017 artiștii vor utiliza metalul (corten), lemnul, fierul forjat și lutul. Nu va exista, totuși, o tematică impusă, artiștii invitați fiind liberi să aleagă orice subiect doresc. Proiectul,, NIT” se concentrează în jurul ideii de revitalizare a tehnologiilor tradiționale de prelucrare a fierului și de integrare a lor în cadrul artei contemporane; el se dorește o alternativă tehnologică și plastică pentru realizarea unor structuri spațiale din fier forjat, prin utilizarea în exclusivitate a uneltelor și tehnicilor tradiționale de fierărit (ciocane, clești, dălți, dornuri, nituri, foale, prelucrare la cald etc.). Importantă este și latura performativă a artistului care, pe parcursul realizării lucrării, creează un spectacol. Simpozionul va avea drept rezultat organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Județean, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz – Băi, și, ulterior, la București, precum și publicarea unui catalog al simpozionului. De asemenea, lucrările vor constitui patrimoniul secţiunii de land art a Muzeului de Artă Comparată Sângeorz – Băi, unică în România. Printre invitații la Simpozion se numără artiști precum Nicolae Fleissig (Franța), Marton Viorel Simion, Cătălin Oancea, Marius Purice, Elena Scutaru, Marcel Scutaru și Maxim Dumitraș.
Evenimentul se desfasoara sub patronajul Institutului Cultural Roman,Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Complexul Muzeal Bistrita-Nasud in perioada 1-15 august pe Domeniul Artelor din Dosul Garciului.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel:

  • adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.