Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2018

Scroll to top

Top

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn
Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur
Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn
1-12 Septembrie 2015
Vernisaj: 1 Septembrie, ora 19.00
ODD și Atelier 35 au plăcerea de a prezenta expoziția finală rezultată în urma rezidenței de o lună a artiștilor Abraham Kritzman și Marlene Steyn și a curatoarei Angels Miralda, organizată de Cristina Bogdan. Cercetarea care stă la baza expoziției gravitează în jurul funcției mitologiei în imaginarul contemporan. Folosind termenul ‘mitologie’ în sensul larg și separat de numeroasele sale definiții, proiectul chestionează noțiuni aflate la baza procesului de fabricare al imaginilor.
Repetiția, Interpretarea și Tipologia sunt examinate nu numai în crearea de personaje și de narațiuni, dar și în modul în care acestea sunt imprimate în imaginarul popular.
Proiectul folosește noțiunea de mit ca scurtătură narativă sau vizuală pentru ritualul jucat. Procesul se bazează pe organizarea unor pelerinaje sau trasee care nasc întîlniri și povești. Imaginile fac referință una la cealaltă și formează o rețea de narațiuni. Deviind de la accepțiunea suprarealistă a mitului ca manifestare a dorințelor inconștiente, mitul este gîndit ca o manieră de a interpreta și explica lumea care se folosește de energia destinului și capătă un aspect divinator. Precum formele de vrăjitorie populară și de astrologie, mitul devine o narațiune flexibilă, deschisă la interpretări și aplicații, plină de semne și simboluri.
Expoziția constă în imagini, sculpturi și obiecte create pe baza imaginilor și elementelor descoperite pe parcursul rezidenței. Ele provin de la biserici, străzi, muzee, nuvele, filme, oameni, masive muntoase, rîuri, mine, peșteri și lătrături de cîini. O publicație va acompania expoziția, cu detalii despre anumite porțiuni din proces și explicații despre referințele folosite.
credit foto: Marlene Steyn și Abraham Kritzman, detaliu din Prologue: The Origin of Sparks, 2015.

11856511_1117617111600393_9022745468774862104_o

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.