Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn
Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur
Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn
1-12 Septembrie 2015
Vernisaj: 1 Septembrie, ora 19.00
ODD și Atelier 35 au plăcerea de a prezenta expoziția finală rezultată în urma rezidenței de o lună a artiștilor Abraham Kritzman și Marlene Steyn și a curatoarei Angels Miralda, organizată de Cristina Bogdan. Cercetarea care stă la baza expoziției gravitează în jurul funcției mitologiei în imaginarul contemporan. Folosind termenul ‘mitologie’ în sensul larg și separat de numeroasele sale definiții, proiectul chestionează noțiuni aflate la baza procesului de fabricare al imaginilor.
Repetiția, Interpretarea și Tipologia sunt examinate nu numai în crearea de personaje și de narațiuni, dar și în modul în care acestea sunt imprimate în imaginarul popular.
Proiectul folosește noțiunea de mit ca scurtătură narativă sau vizuală pentru ritualul jucat. Procesul se bazează pe organizarea unor pelerinaje sau trasee care nasc întîlniri și povești. Imaginile fac referință una la cealaltă și formează o rețea de narațiuni. Deviind de la accepțiunea suprarealistă a mitului ca manifestare a dorințelor inconștiente, mitul este gîndit ca o manieră de a interpreta și explica lumea care se folosește de energia destinului și capătă un aspect divinator. Precum formele de vrăjitorie populară și de astrologie, mitul devine o narațiune flexibilă, deschisă la interpretări și aplicații, plină de semne și simboluri.
Expoziția constă în imagini, sculpturi și obiecte create pe baza imaginilor și elementelor descoperite pe parcursul rezidenței. Ele provin de la biserici, străzi, muzee, nuvele, filme, oameni, masive muntoase, rîuri, mine, peșteri și lătrături de cîini. O publicație va acompania expoziția, cu detalii despre anumite porțiuni din proces și explicații despre referințele folosite.
credit foto: Marlene Steyn și Abraham Kritzman, detaliu din Prologue: The Origin of Sparks, 2015.

11856511_1117617111600393_9022745468774862104_o

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.