Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Stepanov Ioana

Administrator
Stepanov_Ioana
Stepanov Ioana
Adresa: Str. Sg. Maj. Cara Anghel nr. 17, bl. C43, sc. A, ap. 20, sector 6 ,Bucureşti – România
Tel: +40214132525, +40732146132
e-mail: tudormitroi@hotmail.com
Natura - Nature - triptic - ceramică - ceramics - 37,5x88,5x0,5 cm
Natura – triptic – ceramică – 37,5×88,5×0,5 cm
Prezentare Demers Artistic
ATRACTIA CATRE MATERIALITATE – Revista “Programul de radio” 2002
…”Placerea pentru imaginea frusta, putin bolnavicioasa, pentru suprafata rugoasa explica si preferinta ei pentru gresie, pentru o expresie bine consolidata, care cultiva forma de o anume clasicitate, inscrisa strict destinatiei sale. Dupa un exercitiu imaginativ extrem de bogat de-a lungul secolelor, pe care ceramica l-a dezvoltat, lucrarile Ioanei Stepanov incearca sa aduca in discutie datele primare ale limbajului. Frumusetea simpla, gestul, care da expresia materiei amorfe, o scriitura retinuta si ea in datele unei geometrii severe. Experimentele ei nu se inscriu in zona exploatarii decorativului, ci a problematicii puse de material, expresia volumului, jocul pe suprafata, detaliul, iar asocierea acestora lasa camp liber imaginatiei. Descoperim cu cata eficienta foloseste in obiectele sale fragmentul, suprapunerile, stratificarea; toate acestea ne duc cu gandul, fara sa vrem, la forme ce tin de arheologia imaginii. In lucrarile sale este un amestec de nou si vechi, de natural si de elemente artificiale, de structuri robuste si detalii subtile, sugetii prin care acest material cameleonic poate sugera ductul moale al textilului sau acuratetea pietrei, poate fi el insusi sau orice altceva. Ce poti face cand trebuie sa te confrunti cu el? Provocator, intr-un joc dur si agresiv, el iti da sansa sa te exprimi. Ioana Stepanov mediaza intre posibilitati nelimitate si un spirit critic care face ca multe dintre incercarile sale sa nu atinga finalitatea…”.

Maria – Magdalena Crisan, critic de arta, 2002

website link http://ioana-stepanov.blogspot.com

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.