Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

SUNTEM SUPUȘII TIMPULU @ București

SUNTEM SUPUȘII TIMPULU @ București
Administrator
Galateea Contemporary Art are plăcerea să vă invite vineri, 13 octombrie la ora 19 la vernisajul expoziției SUNTEM SUPUȘII TIMPULUI a ceramistei Linda Swanson din Canada.

Linda Swanson este o artistă inovativă în ceramica contemporană, forțând limitele percepției tradiționale ale argilei, folosind materie primă, procese temporale și ceramică arsă.
Linda Swanson este o artistă ale cărei interese sunt fundamentate în natura metaforică a ceramicii. Lucrările ei întrunesc proprietățile enigmatice ale materiei la un nivel elementar precum și capacitatea de a contempla cum și cât cunoaștem. Lucrările sale din ceramică au fost expuse în Statele Unite, Canada și Europa. Expoziții recente includ Art Paris, Rooted in Soil la DePaul Museum, Flow la Milwaukee Art Museum, SOFA Chicago cu Galeria Lacoste și INFESTATION, o instalație de artă publică în Montreal. Swanson a primit premiile: Raphael Prize in Ceramics de la Society for Contemporary Craft în 2014 și NCECA, Emerging Artist Award (al Consiliului Național al Educației pentru Arta Ceramică) în 2013. Linda Swanson a primit granturi de prestigiu precum: New York Foundation for the Arts, Windgate Charitable Foundation și Constance Saltonstall Foundation. Linda Swanson este membru al Academiei Internaționale de Ceramică. A studiat ceramica la Tekisui Workshop în Ashiya, Japonia, a primit titlul BA în Istoria Artei de la UC Santa Barbara, BFA în ceramică de la California State University Long Beach și un MFA de la Alfred University. De la absolvire în 2005, a predat la universități prestigioase din America de Nord: Alfred University, Kansas City Art Institute și în prezent predă la Concordia University in Montreal.

SUNTEM SUPUȘII TIMPULUI

Știm că timpul a trecut când s-a schimbat ceva. Lucrurile sunt expresia propriilor lor vremuri. Ele reprezintă acumulări de timp, fiecare inflexiune a formei și materialului articulând un moment distinct. Trupurile noastre nu fac excepție. Vârsta e vizibilă pe piele, finețea feții și mâinilor se asprește, născând cute și și cicatrici care dezvăluie tainele trecutului nostru.
Când evaluăm timpul la nivel liniar, îl trăim intens. Fiind dens, timpul este adânc înrădăcinat în lucruri. Percepem în peisaj acumularea milioanelor de ani sub formă de munți și văi, pe când o briză de moment se iscă și se potolește. Mă interesează aceste naturi felurite ale timpului, dar și felul în care timpul poate fi experimentat în mișcarea și alcătuirea materiei.
SUNTEM SUPUȘII TIMPULUI implică densitatea timpului prin materialele ceramice brute și arse în cuptor. O instalație efemeră evidențiază interacțiunea apei cu lutul uscat, cu săruri și celelalte minerale ce creează formațiunile materiale apte să evolueze în cursul expoziției. Aceste transformări momentane ale materialelor se suprapun peste transformările permanente datorate focului care arde piesele ceramice din cuptor, demonstrând, prin lut, caracterul vremelnic disjunctiv al apei și focului.

Linda Swanson

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 octombrie – 7 noiembrie 2017.
Intrarea este liberă.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.