Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Târziu Paul

Administrator
Paul Târziu
Târziu Paul
Adresa: Str. General Grigore Bălan, bl. 42, sc. C, et. I, ap. 55, Bistrița – România
Tel: +40744 544 374
e-mail: atapies.laura@gmail.com

web: ,

lucrare

Ploaia

Prezentare Demers Artistic

Un gen al abstracţiei informale, un exerciţiu al jocurilor cromatice, o încercare de a sonda Puterile tămăduitoare ale iluziei încearcă în lucrările sale Paul Târziu. (…) Culoarea şi linia sunt elementele cele mai subtile împreună cu sunetul, Flatus vocis. În istoria fiecăruia dintre noi, ca, de altfel, în istoria noastră colectivă, această sinestezie culoare-sunet a fost la originea, a fost la locul de întâlnire al inteligenţei cu lumea. Încărcată cu o asemenea experienţă interiorizată, lumea de culori şi semne, pictura autorului nostru, dezvrăjeşte o tăcută voinţă de a spune, voinţă de a exista. Sufletul pictorului este matricea acelei lumi din care poate lua naştere un sunet, în care îşi găseşte energia o putere care pregăteşte liniştea şi odihna pentru o astfel de viaţă. (…) Corpul aproape sideral al culorii e matricea unei voci care poate lua naştere în orice moment pentru a se întoarce, apoi, în aceeaşi matrice.
(criticul de artă Oliv Mircea, Voci ale sirenelor, catalogul expoziţiei Voci, 2008)

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.