Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Târziu Paul

Administrator
Paul Târziu
Târziu Paul
Adresa: Str. General Grigore Bălan, bl. 42, sc. C, et. I, ap. 55, Bistrița – România
Tel: +40744 544 374
e-mail: atapies.laura@gmail.com

web: ,

lucrare

Ploaia

Prezentare Demers Artistic

Un gen al abstracţiei informale, un exerciţiu al jocurilor cromatice, o încercare de a sonda Puterile tămăduitoare ale iluziei încearcă în lucrările sale Paul Târziu. (…) Culoarea şi linia sunt elementele cele mai subtile împreună cu sunetul, Flatus vocis. În istoria fiecăruia dintre noi, ca, de altfel, în istoria noastră colectivă, această sinestezie culoare-sunet a fost la originea, a fost la locul de întâlnire al inteligenţei cu lumea. Încărcată cu o asemenea experienţă interiorizată, lumea de culori şi semne, pictura autorului nostru, dezvrăjeşte o tăcută voinţă de a spune, voinţă de a exista. Sufletul pictorului este matricea acelei lumi din care poate lua naştere un sunet, în care îşi găseşte energia o putere care pregăteşte liniştea şi odihna pentru o astfel de viaţă. (…) Corpul aproape sideral al culorii e matricea unei voci care poate lua naştere în orice moment pentru a se întoarce, apoi, în aceeaşi matrice.
(criticul de artă Oliv Mircea, Voci ale sirenelor, catalogul expoziţiei Voci, 2008)

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.