Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 16, 2018

Scroll to top

Top

Textilele astăzi @ Galeria Orizont

Textilele astăzi @ Galeria Orizont
Administrator
Odată cu începerea noului an, are loc cel mai tânăr eveniment dedicat artelor textile din România, intitulat „Textilele Astăzi” .
Deschiderea are loc Miercuri, 18 Ianuarie, orele 18.00, la Galeria Orizont, localizată în centrul Bucureștiului, galerie ce aparţine Filialei Arte Decorative din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici din România.
„Textilele Astăzi” se desfășoară în perioada 18 Ianuarie – 13 Februarie și este grupată pe secţiuni distincte, care surprind spiritul contemporan și aduce în atenția publicului proiecte multidisciplinare, hibrid, la intersecţia mai multor interese, metode şi practici artistice din domeniul artelor şi designului textil.

Secţiune I: Conţinut / Sens
Curator: Dorina Horătău
Perioada: 18.01. – 27.01. 2017

Secţiune II: Licenţe & Master / Arte şi Design Textil
Curator: Claudia Muşat
Perioada: 30.01.- 13.02.2017

De ce „Textilele Astăzi”?
• Pentru că ne place să descoperim idei noi, potriviri neaşteptate de materiale, de utilizări, detalii inteligent concepute.
• Pentru că ne asumăm misiunea de a propune proiecte argumentate care surprind spiritul unui lucru, al unui obiect şi amprenta lăsată de personalitatea celui care l-a alcătuit sau l-a compus.
„Textilele Astăzi” este un joc de echipă în care se conturează un sistem de valori şi un posibil ideal colectiv, creează un sistem în care un ceva trăiește prin cineva, iar asamblarea conţinutului conturează un univers în continuarea realităţii imediate sau, din contră, o supra-realitate subiectivă în care avem posibilitatea să ne revendicăm identitatea.
O lucrare poate fi orice: o bucată de sfoară asamblată diferit, o hârtie mototolită cu sens, un desen cusut cu aţă neagră, o fotografie lipită de un material oarecare sau o bucată de cârpă aruncată voit într-un colţ.
Important este ca acest orice să fie un mijloc de comunicare cu ceilalţi şi să te reprezinte :
– la timpul prezent;
– ca om cu experienţe trăite;
– ca artist cu terminaţii textile;
– într-un discurs personal configurat coerent.

„Textilele Astăzi” are ca obiectiv transformarea spaţiului expoziţional într-un loc deschis, de întâlnire, într-un mediu de prezentare atractiv, interacţionând cu publicul larg prin exerciţii de prezentare şi dezbateri ad-hoc.
„Textilele Astăzi” se vrea o platformă de susţinere şi de promovare a artiştilor textilişti, a tinerilor artişti absolvenţi sau membri ai UAPR şi propune coagularea unei comunităţi care să-şi apropie un public cât mai larg, precum şi generarea unui context necesar dezvoltării acestui domeniu al artelor în România.
Rezultatul acestui demers se doreşte a fi un viitor catalog de prezentare a diversităţii formelor de existenţă a Textilelor (de) Astăzi.

Echipa „Textilele Astăzi”:

Concept / Coordonator proiect: Dorina Horătău
Consultant proiect: Claudia Lazăr
Curatori: Dorina Horătău, Claudia Muşat
Concept / design grafic: Gabriel Decebal Cojoc
Foto: Alexandra Paşca
Colaboratori: Valentina Ştefănescu (Timişoara), Corina Vătămanu (Oradea), Cornelia Brustureanu (Iaşi), Radu Pulbere (Cluj)

Locație: Galeria Orizont
Perioada: 18 Ianuarie – 13 Februarie 2017
Adresa: Bd. Nicolae Bălcescu nr 23 A, Sector 1, Bucureşti, ROMÂNIA
Program: L-V: 11:00 – 19:00
https://uap.ro/orizont

Organizator: Uniunea Artiştilor Plastici din România / Filiala Arte Decorative, Bucureşti
Parteneri: Universitatea Natională de Arte, Bucureşti, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD), Facultatea de Arte și Design / Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte / Universitatea din Oradea
Parteneri media: Modernism, The Institute, RFI Romania, Radio Romania Cultural, Observatorul Cultural, Contemporanii, Smart FM, Senso TV, ArtClue, Artline.ro, Onlinegallery.ro, AgenţiadeCarte.ro, Artindex, Calendar Evenimente, AmosNews, România Pozitivă, Manufacturat.ro, VreauArta.ro

Date de contact:
Dorina Horătău / coordonator proiect / Textilele Astăzi
e-mail: h2dorina@yahoo.com
tel. 0723.020.428

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.