Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Toma Dan Iulian

Toma Dan Iulian
Administrator
Toma Dan Iulian
Toma Dan Iulian
Adresa: Str. Timotei Cipariu, nr.6, ap.6, Timișoara – România
Tel: +40723.920.898
e-mail: dan.tomax@yahoo.com

the studio

Studioul

Prezentare Demers Artistic

Este foarte probabil ca înclinaţia mea pentru mister şi incertitudine s-o fi dobândit în copilărie, dintr-o similitudine a dispoziţiei faţă de subiectul desenat. Încetul cu încetul personajele reale şi cele imaginare, fantastice, au început să-şi schimbe, reciproc, însuşiri şi atribute. În urma observaţiei cât mai fidele a naturii, Pasărea măiastră a dobândit proporţii mai naturale, de exemplu penele ofereau un extraordinar spaţiu de probare a tuturor culorilor din set, reversul fiind că, de exemplu iarba primea caracteristicile cromatice a penelor Păsării fantastice, ba mai mult, ea reprezenta un câmp de luptă între daci şi nemţi.
Interesul meu artistic s-a canalizat către o zona mai puţin limpede a artei, toate preocupările-mi şi proiectele, practice şi teoretice, folosind ca sursă principală de energie şi de inspiraţie, explorarea imaginarului. Cu aceeaşi râvnă pe care am depus-o la cercetarea spaţiului vizual exterior, m-am cufundat în literatura şi cercetarea spaţiului vizual interior.
Aș numi această acțiune vagabondaj pentru sensul evaziv al termenului în ceea ce priveşte ţinta demersului, în cazul meu, artistic, şi pentru permanenţa mişcării intuitive, pe care ea îl implică.
lect. univ. dr. Dan Toma

website link: http://tomadan.blogspot.ro/

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.