Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Toma Viorel

Toma Viorel
Administrator
Toma Viorel
Toma Viorel
Adresa: Str. Gheorghe LAzar, nr. 36, sc. B, ap. 32, Timișoara – România
Tel:
e-mail: vioreltomaa@yahoo.com

IMG_3700

Prima zi dupa Apocalipsa, ulei pe panza, 100 x 120 cm.

Prezentare Demers Artistic

În era „informaţiei” când artistul se descoperă „sincron” cu toată istoria artei mişcându-se brownian în geografiile şi vârstele ei, revizitarea naturii moarte de la originile sale moderne se vrea un gest deopotrivă „paseist” dar adecvat, nostalgic şi oportun şi în orice caz reprezentativ pentru Banatul în care pictura se săvârşeşte căutându-şi în continuare desăvârşirea. Ţinut cu reverii materialiste, cu un instinct al efortului metodic, cu melancolii de tihnă şi confort, cu privilegii pierdute în iureşul istoriei de după 1944, suspiciat mai mereu pentru o prosperitate care sfida până şi dezastrele economice ale regimului trecut, Banatul şi mai ales capitala sa, e un spaţiu prin excelenţă al spiritului individualist şi al ordinii stricte, „ritualizate”. Aşa cum toate comunităţile se recunosc în şi se revendică perioadelor de maximă prosperitate, Timişoara se recunoaşte în gustul (mic) burghez.
În pictura lui Toma, în care iluzia e împinsă în registrul percepţiei hipnotice; privirea se instalează în in medias res ca martoră a unei fericiri cumulative. Între artişti atât de diferiţi în opţiunile lor în peisajul cultural al oraşului, Viorel toma îşi aminteşte metodic de interioarele Timişoarei sau Lugojului natal, de ordinea lucrurilor, de agoniseala mic burgheză, de miscellanea stilurilor fin de siecle, de eclectismul gusturilor, de obiectul rustic şi citadin, de „estetica lucrului bine făcut” de înseşi tablourile cu naturi moarte ce tronau respectuos în interioare, deasupra lucrurilor propriu-zise ce le inspirau, pânze cuminţi, confortabile, din tradiţia realismului mittel-european…
Coriolan Babeti

website link: www.vioreltoma.ro/

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.