Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Toncian Titu

Administrator
Titu Toncian 2
Toncian Titu
Adresa: Str. Donath, nr.44, ap.20, Cluj Napoca – România
Tel: +4
e-mail:

web: ,

SONY DSC

Sită

Prezentare Demers Artistic

Pentru mine, experimentul a fost şi rămâne o necesitate interioară perfect motivată conjunctural. Experimentul s-a constituit ca o componentă a propriului spirit şi a fost admis ca un exerciţiu util în consolidarea propriei opere, integrându-se în ceea ce fac.
Ceramica este văzută ca o artă, nu ca artizanat, ca o altă manieră de a inventa forma.
Improvizaţia este o faţetă pentru a practica spontaneitatea. În acest sens, am integrat în opere accidentul, întâmplătorul, neaşteptatul.
În lucrul cu materialul ceramic, jocul face parte din procesul creator, făcând demonstraţia calităţilor libertine, departe de restricţii, ca o expresie a spontaneităţii.
Am învăţat să cread în ideea că lutul, ca şi pictura sau piatra, reprezintă un mijloc de a gândi.
Tema generică este o arheologie subiectivă, intimă şi personală de căutare şi sondare a eului propriu. Ea se ramifică în timp în alte subteme-titluri-metafore, care acoperă partea concretă a realizării vizuale: „alcătuiri”, „urme”, „memoria locului”, „zidul de cărţi”, „arca”, „charta mundo”, „mappa mondo”, „ipostaze” „pseudomonument”, „genealogii arse”, „imagini sitate” etc
Titu Toncian

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.