Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Toporaş Viorica

Toporaş Viorica
Administrator
Viorica Toporas
Toporaş Viorica
Adresa: Şos Nationala 194, bl D, sc D, ap 21, Iași – România
Tel: +40232 433 707, +40727 240 760
e-mail: vioricatoporas@yahoo.com

Trepte_ si _ferestre_ intre_ doua_ strazi.jpg

Trepte si ferestre intre doua strazi

Prezentare Demers Artistic

“ Personalitate harismatică, Viorica Toporaş are pictura în sânge. Aşa se explică frecventele sale expoziţii de trei decenii încoace. Structură lirică, sensibilistă, spontană ea reacţionează promt la contactele cu natura vie, cu istoria palpabilă, cu oamenii… Astfel spus, celestul, teluricul şi acvaticul enunţă, fiecare, componente biografice, sublimităţi şi nostalgii. Un motiv reluat mereu este cel de curte interioară; tărâm al vieţii de fiecare zi, acesta respiră un fel de pace gingaşă. relicve arhitectonice, străzi înfundate, un alb transfigurator colportează veşti din
alte veacuri. Pictoriţa se întâlneşte, pe trasee similare cu Dan Hatmanu, cu Victor Mihăilescu – Craiu, cu Otto Briese; dialoghează afectiv cu Otilia Cazimir…
Constant, artista tematizează, adânceşte şi mai ales jubilează în spiritul unei filosofii
Luminoase”.

Acad. Constantin Ciopraga, Convorbiri Literare, no5, 2009

“…Dominante, tablourile Vioricăi Toporaş… au ca motiv grafic predilect portretul şi peisajul. Element definitoriu în zona stilistică personală, portretul, mă determină să remarc apetitul artistei pentru asemenea subiecte… Un autoportret din anii ceva mai tineri, exprimă o anumită solaritate interioară … Anii au trecut, dar din acest subtil portret ne urmăresc ochii vii şi calzi ai unui artist care vede, simte, exprimă câte ceva din miracolul lumii…”

Valentin Ciucă, Cronica Veche, no12, 2011

website link: www.viorica-toporas.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.