Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 29, 2017

Scroll to top

Top

Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO

Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO
Administrator
Vă invităm marți, 14 februarie 2017, orele 18.00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5), unde va avea loc vernisajul Expoziţiei de „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan”.

Cuvântul de deschidere a expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

„Cunoscător al exigențelor gravurii, grafician şi cadru didactic apreciat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Anca Boeriu se dedică în ultima vreme, cu tulburătoare pasiune, picturii; ciclul în jurul căruia gravitează gândurile, preocupările, sentimentele, căutările, conexiunile și reprezentările simbolice ale artistei se numește Obsesia zborului; două dintre lucrările expuse în această manifestare pe simezele Galeriei Senso fac parte din această serie; Impresie de zbor I și Impresie de zbor II prezintă, ca de obicei, bărbați și femei, singuri sau în cupluri, cuprinși de speranță și teamă, de cutezanță și neputință, de încredere și suspiciune, de nevoia sau de lipsa compasiunii.”

***
„«Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori», ne transmite Ana Ruxandra Ilfoveanu prin intermediul lucrărilor expuse în februarie-martie 2017 la Galeria Senso. Citatului shakespearian îi putem asocia, (trans)puse în operă, draperiile strânse – adevărate culise laterale – care dirijează privirea către acțiunea în derulare și permit cooptarea spectatorului, asigurând uneori chiar complicitatea sa; scena nu este niciodată goală, ci populată cu arlechini, muzicieni, îngeri, alte întrupări relaxate sau preocupate, umbre.”

***
„Privind lucrările Letiției Oprișan, spectatorul se lasă cuprins de bucuria, chiar de frenezia culorii. Gesturi dezinvolte, pensulație sigură, suprafețe largi, aparent lipsite de vibrație, în care o energie tumultuoasă pulsează vital, evocând, mutatis-mutandis, sloiurile fisurate pe care marea înghețată le antrenează într-o abia perceptibilă, dar cosmică legănare – spectacol rar, ca și culoarea aceasta iradiantă – abstragerea care și-a încheiat parcursul, dar nu uită traseele figurative din care s-a întrupat, sunt elemente de limbaj care-i fac demersul stilistic recognoscibil.”

Expoziţia „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan” poate fi vizitată la Galeria Senso în perioada 14 februarie – 3 martie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

[/one_half_last]

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.