Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2017

Scroll to top

Top

Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO

Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO
Administrator
Vă invităm marți, 14 februarie 2017, orele 18.00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5), unde va avea loc vernisajul Expoziţiei de „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan”.

Cuvântul de deschidere a expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

„Cunoscător al exigențelor gravurii, grafician şi cadru didactic apreciat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Anca Boeriu se dedică în ultima vreme, cu tulburătoare pasiune, picturii; ciclul în jurul căruia gravitează gândurile, preocupările, sentimentele, căutările, conexiunile și reprezentările simbolice ale artistei se numește Obsesia zborului; două dintre lucrările expuse în această manifestare pe simezele Galeriei Senso fac parte din această serie; Impresie de zbor I și Impresie de zbor II prezintă, ca de obicei, bărbați și femei, singuri sau în cupluri, cuprinși de speranță și teamă, de cutezanță și neputință, de încredere și suspiciune, de nevoia sau de lipsa compasiunii.”

***
„«Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori», ne transmite Ana Ruxandra Ilfoveanu prin intermediul lucrărilor expuse în februarie-martie 2017 la Galeria Senso. Citatului shakespearian îi putem asocia, (trans)puse în operă, draperiile strânse – adevărate culise laterale – care dirijează privirea către acțiunea în derulare și permit cooptarea spectatorului, asigurând uneori chiar complicitatea sa; scena nu este niciodată goală, ci populată cu arlechini, muzicieni, îngeri, alte întrupări relaxate sau preocupate, umbre.”

***
„Privind lucrările Letiției Oprișan, spectatorul se lasă cuprins de bucuria, chiar de frenezia culorii. Gesturi dezinvolte, pensulație sigură, suprafețe largi, aparent lipsite de vibrație, în care o energie tumultuoasă pulsează vital, evocând, mutatis-mutandis, sloiurile fisurate pe care marea înghețată le antrenează într-o abia perceptibilă, dar cosmică legănare – spectacol rar, ca și culoarea aceasta iradiantă – abstragerea care și-a încheiat parcursul, dar nu uită traseele figurative din care s-a întrupat, sunt elemente de limbaj care-i fac demersul stilistic recognoscibil.”

Expoziţia „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan” poate fi vizitată la Galeria Senso în perioada 14 februarie – 3 martie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

[/one_half_last]

Termenul de depunere a dosarelor de primire în UAP s-a prelungit!!!

Vă reamintim că vă puteți depune dosarele pentru primirea în UAP din România!!!

Termenul de depunere a dosarelor pentru primire  membrii stagiari în UAP  se prelungește până la data de 15 MARTIE 2017 pentru filialele din București  și pentru filialele teritoriale!!!

Pentru filialele de creație din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, luni – joi, între orele 10.00-15.00, vineri, între orele 10.00 – 13.00 până la data de 15 martie 2017.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform Regulamentului de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, până la data de 15 martie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Documentele necesare înscrierii sunt specificate în Cererea de primire, după cum urmează:

–          fişa personală

–          2 recomandări

–          copie după diploma de absolvire

–          chitanţa pentru plata taxei de 30 Euro, la cursul zilei în care se face plata,

–          2 fotografii tip C.I.

–          copie C.I

–          portofoliu de fotografii ale lucrărilor

-           pentru filiala Critică, portofoliul va include dovada activităţii publicistice: a) C.V cu detalierea studiilor de specialitate: istoria şi teoria artei, module de arte vizuale, estetică, masterate în arte vizuale etc.; b) minim zece articole publicate (eseuri, cronici ) dedicate artei contemporane (mai ales româneşti, aşadar după 1945)

Cererea de primire în UAP și fișă personală pot fi descărcate de aici.