Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 19, 2017

Scroll to top

Top

Vasilendiuc Serge

Vasilendiuc Serge
Administrator
Vasilendiuc Serge
Vasilendiuc Serge
Adresa: os. Na Lotnisku 21/45, Cracovia – Polonia
Tel: +48 12345 47 58, +48 799 226 789
e-mail: serge@vasilendiuc.eu

2012 - coursegoules-chemin-du-colombier

Coursegoules, Chemin du Colombier, ulei pe pânză, 60×60 cm

Prezentare Demers Artistic

(…) Serge Vasilendiuc susţine un discurs plastic din care nu lipseşte o anume voluptate „argotică”. La Vasilendiuc omul-artist este instrumentul performant al facerii: lumea sa înconjurătoare se reconstituie treptat în forme solidificate, congruente. Adică „o metafizică” a realităţii, o sinteză impenetrabilă pe care omul nu o poate „inscripţiona” cu expresivitatea subiectivităţii sale demoniace. Ca „om al sudului” vede lumea ca un lucru congruent şi fericit, are o altă percepţie a cosmicului, văzut stelar, în dimensiunea lui galactică, în care fiinţa sa umană plăpândă se strecoară fără angoase. Dramele nu sunt exhibate pentru că nu au o dimensiune apocaliptică. Cosmosul său este cel al călătorului fericit, văzut solar, într-o expresivitate surâzătoare. Experienţa recentelor sale călătorii italiene îl asigură de eternitatea mediată a unei Renaşteri, prin mijlocirea sensibilităţii artiştilor italieni ai „noii obiectivităţi” Maffay, Marcoussis, Sironi, Marini şi mai ales, de Chirico, artişti ireductibili, cu o mare încredere în ei înşişi, în forţa lor interioară. Asemeni lor, demiurg, nu pare să aibă „complexul” frumuseţii păcătoase şi convulsive a Nordului. Şi nici nu este atins de „maladiile” subiectivităţii.
Vasile Radu, 2011
[Steaua]

website link: http://www.vasilendiuc.eu,

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză