Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Vernisaje la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia

Vernisaje la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia
Administrator

2016-12-10-mogosoaia

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 16.00, la galeria Cuhnia a Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia va fi vernisată expoziţia de pictură Ritualuri de trecere, a Ioanei Ursa, curator: Raluca Băloiu.

 

Ioana Ursa reprezintă scene onirice într-un horror vacui ce aminteşte de compoziţiile lui Hieronymus Bosch. Dacă predecesorul său olandez ilustra parabole sau scene religioase, Ioana surprinde Ritualurile de trecere din viaţa unei femei: descoperirea feminităţii, timpul dedicat cunoaşterii personale, adolescenţa, ideea de cuplu, vârsta maturităţii şi asumarea responsabilităţilor, căsătoria, copiii, transformarea, suferinţa, precum şi locul creaţiei în tot acest ciclu vital.

Eclectismul vizual ar caracteriza cel mai bine lucrările Ioanei, aceasta preluând din arta Evului Mediu compoziţii simbolice, religioase cum ar fi: Altarul Mielului Mistic, Judecata de Apoi sau Cei trei tineri în cuptorul de foc. Ca manieră de execuţie, pictura Ioanei Ursa este de factură hiperrealist-onirică cu accente de expresionism.

Ioana Ursa este Doctor în Arte Plastice cu lucrarea Reciclarea simbolului din cotidianul intim în artă. În perioada 2008-2014 a fost asistentă la Departamentul de Grafică al Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti, clasa  Conf. Dr. Eugen Gustea/ Conf. Univ. Dr. Stela Lie. A susţinut expoziţii personale la Art Yourself Gallery (Akedia, 2014); la Institutul Cultural Român din Budapesta (2011) şi la LC Foundation, Bucureşti (La tempesta, 2011). A participat la expoziţii de grup: Artistul la 30 de ani, ARCUB (2016); la o serie de 11 expoziţii 11172014 de la Art Yourself Gallery (2014) şi la expoziţia Don’t Get Mad Bro de la Point Contemporary, Bucureşti (2009).

 

Expoziţia Ritualuri de trecere a Ioanei Ursa este deschisă publicului în intervalul 26 noiembrie – 26 decembrie 2016.

 

Tot sâmbătă, 10 decembrie, dar la ora 17.00, la galeria Foişor a Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia va fi vernisată expoziţia-instalaţie Dreadful thread-full, semnată de Alexandru Micloş, surator: Raluca Băloiu, opening speech: Igor Mocanu.

 

Alexandru Micloş s-a remarcat prin picturile care se autogenerează – o serie de mecanisme automate tranzitează pânza, a cărei suprafaţă este imprimată cu cerneală colorată.

Dacă, în lucrările anterioare, Alex Micloş era preocupat de relaţia interactivă dintre spectator şi lucrarea de artă, în noua serie Dreadful thread-full, artistul surprinde raportul dintre privitor, lucrare şi spaţiul de expunere. Pereţii Foişorului susţin organisme pulsatile, o proiecţie îmbracă un perete, alături, o pisică leviteză, ilustrând astfel teoria punctului fix, enunţată de matematicianul olandez Jan Brouwer. Asemenea unui mentalist, artistul încearcă să sugestioneze privitorul, creându-i un spaţiu emoţional.

Alexandru Micloş s-a născut în 1988 la Bucureşti, în 2012 a susţinut lucrarea de disertaţie la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia Grafică, iar din 2011 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia Multimedia.

 

Expoziţia-instalaţie Dreadful thread-full, semnată de Alexandru Micloş, este deschisă publicului în intervalul 26 noiembrie – 26 decembrie 2016.

Articol preluat din http://revista22.ro/70258584/vernisaje-la-centrul-cultural-palatele-brncovenesti-de-la-mogosoaia.html

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.