Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 23, 2020

Scroll to top

Top

Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur @ București

Viața privată și practici sociale în  Epoca de Aur @ București
Administrator

Producător: Postmodernism Museum
curator: Cosmin Nasui
cercetător istoric: Cristian Vasile
manager proiect: Oana Ionita Nasui

expoziție deschisă la Muzeul Minovici București: 1-31.08.2018
miercuri-dumincă 10.00-18.00
la stația de autobuz Gara Băneasa din fața Muzeului opresc autobuzele: 131, 205, 261, 304, 335, 449
Există parcare generoasă pe o laterală a Muzeului.

expoziție nerecomandată publicului sub 18 ani

fără vernisaj;petrecere omagiala: 23 august, 2018, de la ora 16.00
tururi ghidate curatoriale; primul tur pe 8 august, de la ora 12.30

-lucrările de artă provin din colecția George Serban și materialele de arhivă din colecția Nasui Collection & Gallery

Proiect cultural co-finanţat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național)

Parteneri: Societatea de Avocati Șerban și Asociații, Muzeul Municipiului București – Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul Cineastului

Cercetarea și expoziția reprezentării erotismului și sexualității în cultura vizuală din perioada comunistă a Epocii de Aur marcată de politicile lui Nicolae Ceaușescu, explorează bogatul dialog vizual între multiple aspecte precum: putere, politica pronatalista, familie, tabuuri, permisivitate, cenzură, ilegalitate, plăceri intime și libertăți. Cercetarea urmărește contextul artistic în legătură cu câteva tipuri de fenomene sociale și politici publice precum cele ale politicilor demografice ale pro-natalității și fertilității.

Proiectul „Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur” face referire la mai multe tipologii de erotism și viață privată din România. În epoca Ceaușescu au existat schimbări majore în România, modelul familiei monogame, copii nedoriți din orfelinate, combaterea prostituției, explozia chiuretajelor, repunerea în discuție a drepturilor femeii și a egalității sociale, explozia demografică a generației „decrețeilor”.

Astfel, termenii de erotism și sexualitate rămân în continuare conectați cu componente dificile a vieții private și sociale.

Proiectul de față abordează îndrăzneț un segment important, și rămas sensibil, din istoria românească recentă, perioada comunistă din timpul lui Nicolae Ceaușescu, lansând o cercetare curatorială ce urmărește practici sociale și manifestări de viață culturală, cu accent pe mediul urban, la nivel național.