Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 30, 2017

Scroll to top

Top

Vioara Dinu

Vioara Dinu
Administrator
Vioara Dinu
Vioara Dinu
Adresa: Str. Fabricii de Zahar, nr 165, Cluj Napoca – România
Tel: +40722 704 400
e-mail: vioaradinu@gmail.com

Duminica   darurilor V     ,65x28x28 cm    ,sticla , lemn - Gift day V, glass,wood

Duminica darurilor V, 65x28x28 cm.

Prezentare Demers Artistic

Sticla incandescenta se muleaza perfect pe o forma de lemn atunci cand lemnul este pasiv,si sticla este activa . Prin miscarea ei,nu are timp sa afecteze structura lemnului.Afecteaza doar textura exterioara .Suprafata lemnului devine fina si matasoasa, la fel ca suprafata sticlei.
Daca sticla incandescenta zaboveste pe suprafata lemnului, ea incepe sa modifice strustura lemnului .Lemnul dobandeste forme si structuri pe care le poate avea doar dupa un contact cu sticla incandescenta.Sticla nu poate sa distruga lemnul –asa ca focul- , pentru ca viata ei incandescenta este scurta .
Lemnul si sticla ,prin alaturare se influenteaza .Lemnul primeste finetea sticlei sau structura pe care o lasa sticla incandescenta in urma ei, iar sticla dobandeste forma lemnului .
Relatia dintre sticla si lemn este ca relatia dintre dansator si muzica.La sfarsitul spectacolului, dansatorul este cel aplaudat, el este vedeta, asa cum la final, obiectul de sticla este cel care ramane de obicei sa fie admirat.
Alaturi de lemn, sticla pare mai calda ,mai ingaduitoare ,formele ei sunt mai valoroase, povestile ei sunt mai credibile.Lemnul dobandeste alaturi de sticla o noblete speciala, imprumutand de la sticla putina raceala, catifelare si moliciune a formei- insusiri pe care greu I le-ai putea induce lemnului in solitudine.
Cred ca firul rosu care calauzeste un artist este idea , ea este suverana si eu ca artist trebuie sa descopar mijloacele si uneltele care sunt aproape de structura mea interioara ,cu care sa pot exprima vizual ceva care salasluieste in sufletul si in mintea mea.

website link: http://www.vioaradinupopescu.eu,

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

 • fotografie autor 1 buc.
 • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
 • CV în română și CV în engleză
 • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
 • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.