Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Vioara Dinu

Vioara Dinu
Administrator
Vioara Dinu
Vioara Dinu
Adresa: Str. Fabricii de Zahar, nr 165, Cluj Napoca – România
Tel: +40722 704 400
e-mail: vioaradinu@gmail.com

Duminica   darurilor V     ,65x28x28 cm    ,sticla , lemn - Gift day V, glass,wood

Duminica darurilor V, 65x28x28 cm.

Prezentare Demers Artistic

Sticla incandescenta se muleaza perfect pe o forma de lemn atunci cand lemnul este pasiv,si sticla este activa . Prin miscarea ei,nu are timp sa afecteze structura lemnului.Afecteaza doar textura exterioara .Suprafata lemnului devine fina si matasoasa, la fel ca suprafata sticlei.
Daca sticla incandescenta zaboveste pe suprafata lemnului, ea incepe sa modifice strustura lemnului .Lemnul dobandeste forme si structuri pe care le poate avea doar dupa un contact cu sticla incandescenta.Sticla nu poate sa distruga lemnul –asa ca focul- , pentru ca viata ei incandescenta este scurta .
Lemnul si sticla ,prin alaturare se influenteaza .Lemnul primeste finetea sticlei sau structura pe care o lasa sticla incandescenta in urma ei, iar sticla dobandeste forma lemnului .
Relatia dintre sticla si lemn este ca relatia dintre dansator si muzica.La sfarsitul spectacolului, dansatorul este cel aplaudat, el este vedeta, asa cum la final, obiectul de sticla este cel care ramane de obicei sa fie admirat.
Alaturi de lemn, sticla pare mai calda ,mai ingaduitoare ,formele ei sunt mai valoroase, povestile ei sunt mai credibile.Lemnul dobandeste alaturi de sticla o noblete speciala, imprumutand de la sticla putina raceala, catifelare si moliciune a formei- insusiri pe care greu I le-ai putea induce lemnului in solitudine.
Cred ca firul rosu care calauzeste un artist este idea , ea este suverana si eu ca artist trebuie sa descopar mijloacele si uneltele care sunt aproape de structura mea interioara ,cu care sa pot exprima vizual ceva care salasluieste in sufletul si in mintea mea.

website link: http://www.vioaradinupopescu.eu,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

 • fotografie autor 1 buc.
 • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
 • CV în română și CV în engleză
 • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
 • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.