Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 21, 2020

Scroll to top

Top

Bienala Internațională de Artă Beijing China 2017

Bienala Internațională de Artă Beijing China 2017
Administrator
Regulamentul  Bienalei  Internaționale de Artă Beijing China 2017 – ediția a VII-a

Perioadă: 24 septembrie  – 15 octombrie 2017

Loc de desfășurare: Muzeul Național de Artă al Chinei – Beijing

Număr de expozanți: 600

O parte din lucrările internaționale selectate vor fi expuse la Shenzhen

Temă: Drumul Mătăsii și civilizațiile lumii

Cerințe pentru artiștii participanți și lucrări

Lucrările selectate vor fi în principal picturi și sculpturi. Sunt acceptate de asemenea lucrări video (multimedia) și instalații.

 1. Artiștii participanți la Bienala de la Beijing, la nivel național și internațional, vor fi selecționați pe bază de invitație sau prin înscriere.  Comitetul curatorial este cel care decide lista artiștilor invitați, precum și selecția artiștilor înscriși din întreaga lume.
 2. Ca regulă, lucrările participante trebuie să fie finalizate în ultimii 5 ani și să indeplinească criteriile estetice și de calitate artistic. Autorul nu ar trebui să schimbe lucrările fără autorizație; în caz contrar, Comitetul Curatorial își rezervă dreptul de a refuza lucrările substitut.
 3. Dimensiunea minimă a lucrărilor de desen trebuie să fie de 1,2 x 1,2m (inclusiv rama),  iar cea maximă de  3,0 × 3.0M (inclusiv rama). Dimensiunea minimă a unei sculpturi este de 0,5 m3 (însumarea dimensiunii longitudinale, transversale și înălțimea nu trebuie să fie mai mică de 1,5 m), iar dimensiunea maximă este de 2 m3 (însumarea dimensiunii longitudinale, transversale și înălțimea nu trebuie să fie mai mare de 6 m); greutatea unei singure lucrări nu trebuie să depășească 150 kg, cu toate părțile îmbinate ferm, iar întregul element trebuie să fie stabil, să nu se decolorize sau deformeze. Dacă aveți orice cerere specială, vă rugăm să contactați Comitetul de Organizare înainte de iulie 2017.
 4. Comitetul de Organizare își rezervă dreptul de a refuza să prezinte lucrări care nu sunt conforme cu formele transmise de artiști sau care sunt supradimensionate, zgomotoase , dificil de transportat și de expus sau periculos  pentru vizitatori.

Reguli de participare și Program

 1. Artiștii trebuie să transmită fotografii pentru maxim 3 lucrări și formularul de participare completat. Formularele pot fi descărcate de pe site-ul Bienalei de la Beijing (vezi Informații de contact) sau ridicate de la Biroul Bienalei de la Beijing (gratuit). Toate spațiile libere din formular trebuie să fie completate. Cu excepția semnăturii, tot conținutul trebuie să fie completat pe calculator și printat. Materialele nu vor fi acceptate după termenul limită.

Artiștii participanți trebuie să atașeze la formularul de participare și 2 fotografii portret color la (dimensiune 2 inch). Mai este necesară o fotografie portret în format electronic (minim 1Mb) în conformitate cu cerințele de imprimare (compact disc).

 1. Termenul limită pentru a trimite prin poștă toate materialele solicitate este 25 decembrie 2016.

Vă rugăm să trimiteți prin poștă:

– formularele cu semnătura dvs. de mână, fotografii color ale lucrărilor (dimensiunea fotografiei de 12 inch, iar pentru sculptură 3 fotografii din diferite perspective).

-pe spatele fotografiei trebuie să existe următoarele informații: nume artist, titlu, dimensiune, material, tehnică lucrare și instrucțiuni detaliate de amplasare a lucrării)

– compact disc (fotografie portret de minim 1 MB și fotografii lucrări de minim  4MB)

Toate materialele aferente lucrărilor nu vor fi returnate.

 1. Nu se percep taxe de înregistrare sau participare.
 2. Comitetul Curatorial va selecta lucrările după fotografii până la sfârșitul lunii martie 2017.

Rezultatul va fi anunțat pe site-ul oficial al Bienalei de la Beijing. Comitetul de Organizare va trimite o scrisoare oficială către artiștii selectați pentru a clarifica atribuțiile, drepturile și obligațiile ambelor părți.

 1. Comitetul de organizare își rezervă următoarele drepturi: să expună după cum dorește lucrările selectate, să facă  fotografii lucrărilor și să le utilizeze în mod gratuit, să facă publice informațiile personale ale artiștilor pe site-ul web , și pentru publicitatea internațională a expoziției și publicarea catalogului, fără costuri suplimentare din partea artistului.

Montaj, Ambalare, Transport și Asigurare lucrări

 1. Comitetul de Organizare acoperă costurile de transport dus-întors pentru lucrările străine. Pentru exponatele interne, acoperim doar costul de returnare.
 2. Artiștii sunt responsabili pentru instalarea ramelor. Pictura în ulei trebuie fixată ferm pe cadrul exterior, cuiele sau alte obiecte ascuțite nu trebuie să fie proeminente. Printurile, acuarelele și pasteluri nu trebuie să fie montate pe rame, cu suprafață de sticlă. Pot fi utilizate suprafețe de sticlă organică sau placă din material plastic transparent.
 3. Artiștii participanți trebui să acopere costul de asigurare pentru lucrări pe perioada transportului. Comitetul de Organizare va fi responsabil pentru asigurarea lucrărilor în timpul expoziției.
 4. Comitetul de Organizare va informa în timp util artiștii internaționali cu privire la compania de transport autorizat, care va contacta artiștii în timp util, pe site și prin e-mail. Până la data de 31 mai 2017, toți artiștii din străinătate sunt obligați sătransmită lucrările companiei desemnate  de către Comitetul de Organizare. Vă rugăm să marcați în mod clar numărul lucrării transmis de către Comitetul de Organizare pe exteriorul tuturor coletelor. Pentru a facilita trecerea prin vamă, toate materialele din lemn trebuie să fie tratate termic și marcate IPPC pe 2 laturi opuse ale ambalajului. Toate taxele de ambalare vor fi plătite de artiști.
 5. În cazul în care lucrările) sunt deteriorate din cauza ambalării necorespunzătoare, rupte sau deformate, Comitetul de Organizare va informa artistul, dar nu își va asuma răspunderea pentru pagubele suferite.
 6. Comitetul de Organizare este responsabil pentru returnarea lucrărilor. În cazul în care artiștii internaționali selectați trimit lucrările fără asistența agenților desemnați, Comitetul de Organizare nu va fi responsabil pentru returnarea operelor lor. În cazul în care artiștii au nevoie să se întoarcă lucrările cu ajutorul agenților desemnați, artiștii ar trebui să negocieze cu Comitetul de Organizare înainte de 1 septembrie 2017.

Catalog și materiale publicitare

 1. Catalogul va avea dimensiunea de 635mm x 965mm 1/16 în format color. Pe lângă lucrările participante, acesta  va include și scurte prezentări ale artiștilor și legenda lucrărilor de artă.

Fiecare artist participant va primi 2 cataloage.

 1. Ghid de expoziție și sfaturi utile pentru artiști
 2. Poster color
 3. Invitații

Informatii de contact

Adresă: Biroul Bienalei Internaționale de Artă Beijing al Asociației Artiștilor din China.

Camera B1701, Clădirea 32, 1 Beishatan, districtul Chaoyang, Beijing, China

Cod poștal: 100083

Tel: 86-10-59759382 59759381 59759383

Fax: 86-10-59759381

Website: www.bjbiennale.com.cn (în limba engleză și chineză)

E-mail: bjbiennale@163.com

Descarcă de aici: Regulamentul și Fișa de înscriere.