Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | martie 30, 2020

Scroll to top

Top

Bienala Internațională de Gravură Mică „Graphium” @ Timişoara 2017

Bienala Internațională de Gravură Mică „Graphium” @ Timişoara 2017
Administrator
În data de 15 decembrie 2017 orele 18, va avea loc vernisajul ediției a patra a Bienalei Internaționale de Gravură Mică „Graphium” – Timişoara 2017, la Galeria „Helios”.
Expozițiile organizate cu ocazia bienalei se vor desfășura în trei locații: galeria Helios, Muzeul Naţional al Banatului (Bastionul Theresia), şi Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT.
Precedat de primul Salon Studențesc Bienal de Gravură „Graphium” din România, din anul 1995, proiectul BIGMG – Timişoara a pornit în anul 2004, ca urmare a activității specifice îndelungate a Atelierului comun de gravură „Graphium”, înfiinţat în anul 1980, în cadrul UAPT, În anul 2004, figura ca fiind singurul atelier comun de gravură din România cu activitate în mai toate tehnicile tradiționale ale gravurii, reunind un grup de tineri artiști gravori din Timișoara, absolvenţi ai Facultăţii de Artă. Proiectul bienalei este iniţiat şi coordonat de graficianul, prof. univ. dr. Constantin Catargiu, fondatorul şi susţinătorul atelierului comun de gravură „Graphium”, de sub egida Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara.
Rezultatele celor trei ediţii din 2004, 2006 şi 2008 obligă la continuarea organizării acţiunilor culturale de nivel internaţional la Timişoara, candidată la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.
În ediţia din acest an, organizatorii contează pe jurizarea a circa 400 de lucrări semnate de artişti gravori din Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Peru, Polonia, România, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Thailanda, Ucraina, Ungaria, menţionând faptul că lucrările sunt selectate de către un juriu internaţional.
Pentru orice detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail graphiumbiennale@gmail.com sau la tel 0747432591 persoană de contact Ahmed Mihaela Meral.
Cu deosebită stimă,
Echipa de organizare Graphium 2017