Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 10, 2020

Scroll to top

Top

Celina Grigore @ Bienala Internațională Jurizată de Arte Textile “From Lausanne to Beijing”, ediția a 9-a

Celina Grigore @  Bienala Internațională Jurizată de Arte Textile “From Lausanne to Beijing”, ediția a 9-a
Administrator
Artista vizuală Celina Grigore primește “Premiul de Excelență” la a 9-a ediție a Bienalei Internaționale Jurizate de Arte Textile “From Lausanne to Beijing”.

San Diego, California, SUA – 18 Septembrie, 2016 – Pe data de 10 Septembrie 2016 s-a anunțat că tapiseria intitulată “Reuniune” (“Reunion”) a Celinei Grigore a fost onorată cu “Premiul de Excelență” la prestigioasa Bienală Internațională Jurizată de Arte Textile “From Lausanne to Beijing”, ediția a 9-a. “From Lausanne to Beijing” este la ora actuală cea mai amplă bienală de arte textile din lume. Din juriul bienalei au făcut parte 15 specialiști din întreaga lume. Ediția din acest an s-a desfășurat la Guan Shan Yue Art Museum în Shenzhen, China, oraș care a fost distins cu “Capital of Design Award” din partea O.N.U.

Lucrarea de artă premiată, “Reuniune”, cu dimensiunile de 180 x 241cm este o tapiserie în tehnică haute-lisse care exprimă “dorința de unitate și de comunicare”. Juriul a selectat pentru bienală 221 de artiști din 963 din întreaga lume. “Este un adevărat privilegiu să câștig “Premiul de Excelență”, a spus Celina Grigore. “Este într-adevăr extraordinar să fii recunoscut la o expoziție internațională care s-a remarcat printr-o tradiție de excelență pe parcursul ultimilor 18 ani”.

Doamna Grigore este o artistă vizuală, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, București, care trăiește și lucrează în San Diego, California, S.U.A. Lucăarile de artă ale Doamnei Grigore sunt în prezent expuse la Bienala Internațională de Tapiserie itinerată în 2016-2017 la trei muzee din Statele Unite. De-asemenea, lucrări ale Doamnei Grigore sunt prezente la câteva expoziții itinerate în Portugalia. În 2015, Doamna Grigore a fost onorată cu “Marele Premiu” (“Best of Show”) la cunoscuta Anuală Internațională Jurizată de arte textile din Paducah, Kentucky, S.U.A., oraș care a primit desemnarea de “Oraș al Artelor Decorative și Artelor Populare” din partea UNESCO. Tot în 2015, o alta tapiserie a Doamnei Grigore a fost acceptată la Expoziția Jurizată Internațională “Excellence in Fibers”. Lucrările celor 31 de artiști acceptați din ăntreaga lume au fost tipărite într-un catalog odata cu ediția aniversară a revistei de circulație internațională “Fiber Art Now”, publicată în S.U.A.

“Creația în tapiseria haute-lisse este modul de exprimare pe care m-am concentrat în cariera mea artistică. Adesea abordez ritmuri de alb și negru, un contrast pe care îl iubesc pentru integritatea sa și pentru capacitatea sa de a captiva privitorul”, mărturisește doamna Grigore.

Pentru mai multe informații accesați: http://www.CelinaGrigore.com
Contact: Celina@CelinaGrigore.com

Descrierea fotografiilor incluse:
Tapiseria Celinei Grigore „Reuniune”
Tapiseria Celinei Grigore „Reuniune” în cadrul ediției a 9-a a Bienalei Internaționale de Arte Textile „From Lausanne to Beijing”(photo courtesy Kelly Liang)

reuniune