Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 1, 2020

Scroll to top

Top

Coloniei Pictorilor @ Baia Mare

Coloniei Pictorilor @ Baia Mare
Administrator
Avem onoarea de a vă invita să fiți alături de noi la inaugurarea Coloniei Pictorilor, eveniment ce va avea loc în perioada 10-12 noiembrie 2017.

Argumentele istorice susținute de existența patrimoniului material și imaterial cultural de nivel național și european prin înființarea, funcționarea și existența Școlii Băimărene de Pictură precum și nevoia actuală legată de continuarea tradiţiilor «Centrului Artistic Baia Mare» în scopul definirii și promovării identităţii culturale a comunității băimărene, a condus la ideea sărbătoririi și marcării momentului Inaugurarea Coloniei Pictorilor, ce împlinește 121 ani de existență efectivă.

După o perioadă de 3 ani de reabilitare a sitului-monument istoric, cu finanțare din bugetul local al Municipiului Baia Mare, dorim să redăm acestui loc importanța și valoarea europeană și internațională pe care a avut-o acum un secol.

Vineri 10 noiembrie, ora 19.00 – Inaugurarea Coloniei Pictorilor

  • Vernisajul expoziției;
  • Concertul de deschidere al Coloniei Pictorilor;
  • Lansarea albumului aniversar Colonia Pictorilor 1896-2017;
  • Lansarea și prezentarea publică a filmului documentar Colonia Pictorilor.

Sâmbătă 11 noiembrie, ora 10.00 – Colocviu internațional – ”Rolul artistului și opera de artă în societatea actuală”, locația Colonia Pictorilor.

Duminică 12 noiembrie, Masă Rotundă, Vizită la obiective turistice zonale.

Vă rugăm să ne confirmați participarea la eveniment până în data de 30 septembrie, la următoarele coordonate: +40722 474151, uapbaiamare@yahoo.com, lauraghinea@hotmail.com.

Ne exprimăm bucuria și onoarea de a vă găzdui la Baia Mare pentru acest eveniment de importanță majoră ce pune în valoare mai bine de un secol de istorie și artă națională și internațională.