Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 5, 2020

Scroll to top

Top

Dialogul luminii / Bogdan Hojbotă și Vasile Soponariu @ Galeria Orizont

Dialogul luminii / Bogdan Hojbotă și Vasile Soponariu @ Galeria Orizont
Administrator

Galeria Orizont a Uniniunii Artiștilor Plastici din România are onoarea de a vă invita la vernisajul expoziției semnată de Vasile Soponariu și Bogdan Hojbotă.

D I A L O G U L   L U M I N I I

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 aprilie 2017, ora 18:00.

Cuvânt de deschidere: Luiza Barcan, critic de artă.

„Vasile Soponariu posedă în manierea lui Cellini secretul desenului, al modelajului și mai ales spiritul de sinteză al finisajului sculptural.” Corneliu Antim, critic de artă.
„În pofida monumentalității lor, sculpturile lui Bogdan Hojbotă sunt stări de spirit, sunt transpuneri ale unei trăiri impetuoase. (…)
Cu mare economie de mijloace, cu capacitatea de a surprinde esențialul și de a păstra prospețimea senzației, lucru deloc ușor în sculptură, artistul propune opere în care tensiunea formelor trimite la conflictul interior, la drama, dar și la bucuria creației, la stabilitate, dar și la zbor.” Victoria Anghelescu, critic de artă, jurnalist cultural

Vasile Soponariu (n. 1958) a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția sculptură și s-a afirmat în expoziții naționale și internaționale.
Consacrarea i-au adus-o seria expozițiilor personale deschise în București.
A fost distins cu premii la Cannes, Franța, premii pentru sculptură la Bienala de Artă din Târgoviște și Buzău și Premiul UAP pentru Artele Focului, București

Bogdan Hojbotă (n 1954) este Conferentiar Universitar Dr. la Universitatea Națională de Arte din București în cadrul Departamentului Ceramică, Sticlă, Metal, specializarea Metal.
Începând cu anul 1988 este prezent în galerii de artă din țară și străinătate cu expoziții personale. Participă la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale din 1981.
A fost distins cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, pentru „Artele Focului” în 2001 și Premiul „Ion Andreescu” din Buzău, în anul 2000.

Expoziția se poate vizita în  perioada 26 aprilie – 18 mai 2017.

Parteneri media:
Radio România Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso TV, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, România Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile și Nopți

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

U.A.P din România | Galeria Orizont
B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucure?ti
Adriana Radu, Referent de specialitate
Tel: 0213126723
Mihai Precup, Șef Serviciu expoziții
Tel 0758247491
www.uap.ro
https://artedecorativebucuresti.wordpress.com/

Programul galeriei Orizont:
Luni- Vineri 11:00 – 19:00