Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

Expozitia de licenta a departamentului de grafica, atelierul 6, promotia 2022

Expozitia de licenta a departamentului de grafica, atelierul 6, promotia 2022
Nistor Laurențiu

Vernisaj vineri 24 iunie, orele 16-21

În cadrul acestei expoziții veți avea ocazia să observați în câte direcții se poate manifesta creativitatea și câte moduri diferite de exprimare pot găsi artiști care au beneficiat de aceeași îndrumare și, atât cât a permis pandemia, același atelier.

Ioana Alecu a documentat evoluția și valorile mediului rural și a petrecut timp în satul transilvănean Alma Vii, pentru a captura esența sa într-o serie de desene realizate în tehnici diferite și o carte. Alina Bobeică și-a afirmat iubirea de viață și natură ordonând în cutii perechi de frunze, una presată, una desenată. Cristina Dinu a propus abordarea scrisului, a decupajului și a desenului în crearea unor lucrări care suprind activitatea ei din ultimul an de facultate. Irina Anghel a creat un joc pornind de la documentarea apartamentul în care locuiește în prezent, cu camerele și obiectele lui. Iulia Verzan a reinterpretat cărți de joc realizând o serie de ilustrații ce îmbină desen, text și colaj. Andrei Neacșu a abordat tema genului așa cum este ea întâlnită în lumea modei, iar în desenele lui se pot observa diferite elemente care fac trimitere la masculinitate și feminitate. Roxana Farca a ales copacii drept personaje și parteneri de dialog în creația unei cărți obiect, o mărturie despre propria devenire ca artist. Oana Sima a documentat o călătorie a părinților și a analizat în lucrările ei motive precum drumul, călătoria și imersarea într-un timp neexperimentat, prin relatările altor persoane. Iulia Mirică a ilustrat “povestea unui bob de orez”, într-o carte de copii, pornind e la textul nepublicat încă al autoarei Adina Popescu. Cosmin Vișan a creat o banda desenată despre istoria colosului din Rodos. Marina Rășcanu s-a inspirat din domeniul aviatic și, prin desenele ei, a descompus și recompus piese de aviație, oferindu-le o nouă semnificație. Matei Udriște a încercat prin proiectul lui să aducă împreună scriitorul și artistul, două laturi personale care spun lucruri diferite și se completează una pe alta. Andreea Timofei a scris și ilustrat o carte „jurnal de bord”, având ca inspirație voiajele tatălui ei, navigator. Andreea Vișan a creat personaje 3D pornind de la Infernul lui Dante, Centaur, Harpie si Geryon. Bianca Lascu a explorat, prin intermediul unei bande desenate, teme precum efectul mediului în care trăim asupra stării noastre emoționale sau izolarea la care ne supunem deși suntem înconjurați de oameni. Bianca Preda a studiat cu pasiune păsările, cu precădere ordinul Galliformes din care fac parte și păunii, alături de păsările comune din sistemul gospodăresc. Daria Alexandrescu a creat o carte pentru copii cu un conținut ușor atipic și a combinat zona de concept art pentru jocuri video cu ilustrația pentru copii, realizată pe hârtie. Mădălina Lucșoreanu s-a întors, prin lucrarea ei alcătuită dintr-o carte obiect și o instalație, către acasă și relația cu bunica și străbunica, invocând astfel copilăria și spațiul în care au trăit împreună. Ștefania Tănase a realizat un pachet de cărți ce reprezintă Arcana Majoră, în stilul steampunk și Art Nouveau, tema fiind membrii familiei și relațiile dintre aceștia..

Nicio lucrare de licență nu seamănă cu alta în această expoziție pe care sperăm să o parcurgeți alături de noi, în perioada 23 – 26 iunie, în sediul UNArte din Strada Gen. Constantin Budișteanu.