Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 7, 2020

Scroll to top

Top

Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP

Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP
admin
  • On septembrie 7, 2017
Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP, este un ONG (o organizație neguvernamentală) care lucrează în parteneriat oficial cu UNESCO, cu statut consultativ, cuprinzând artiști care aparțin în special domeniilor picturii, sculpturii, tipografilor și artiștilor care practică alte forme de creație în artele vizuale.

Obiectivele asociației sunt de a stimula cooperarea internațională între artiștii din toate țările, națiunile sau popoarele și de a îmbunătăți poziția economică și socială a artiștilor la nivel național și internațional, precum și de a-și apăra drepturile materiale și morale.

Structura IAA / AIAP arata ca UNESCO. Permite și facilitează orice fel de condiție de lucru a artei și a comparațiilor artistilor profesioniști prin întâlniri, seminarii și expoziții într-o atitudine pașnică de ideal, toleranță și împărtășire. IAA / AIAP discută și pregătește propunerile transferate statelor membre. În 2012, a fost lansată o anchetă internațională imensă privind starea actuală a artiștilor care va permite actualizarea „Observatorului mondial al condiției artistului”.

Pe teren, IAA / AIAP participă activ la programele UNESCO prin educația artistică pentru copiii care se confruntă cu violență, cu populații defavorizate sau care locuiesc departe de centrele educaționale, în școli și case de copii fără educație artistică, precum și în centre medicale specializate.

IAA / AIAP militează pentru ca educația artistică să fie recunoscută drept una dintre drepturile omului și introdusă în Constituțiile naționale.

Vă rugăm să accesați

http://www.aiap-iaa.org (Organizația internațională), sau

http://www.iaa-europe.eu (Organizația europa)

Uniunea Artiștilor Plastici din Românie este membră a Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP și în curând vom relua emiterea de carduri IAA / AIAP.

Previous Story

There are no older stories.