Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP
Obiectivele asociației sunt de a stimula cooperarea internațională între artiștii din toate țările, națiunile sau popoarele și de a îmbunătăți poziția economică și socială a artiștilor la nivel național și internațional, precum și de a-și apăra drepturile materiale și morale.
Structura IAA / AIAP arata ca UNESCO. Permite și facilitează orice fel de condiție de lucru a artei și a comparațiilor artistilor profesioniști prin întâlniri, seminarii și expoziții într-o atitudine pașnică de ideal, toleranță și împărtășire. IAA / AIAP discută și pregătește propunerile transferate statelor membre. În 2012, a fost lansată o anchetă internațională imensă privind starea actuală a artiștilor care va permite actualizarea „Observatorului mondial al condiției artistului”.
Pe teren, IAA / AIAP participă activ la programele UNESCO prin educația artistică pentru copiii care se confruntă cu violență, cu populații defavorizate sau care locuiesc departe de centrele educaționale, în școli și case de copii fără educație artistică, precum și în centre medicale specializate.
IAA / AIAP militează pentru ca educația artistică să fie recunoscută drept una dintre drepturile omului și introdusă în Constituțiile naționale.
Vă rugăm să accesați
http://www.aiap-iaa.org (Organizația internațională), sau
http://www.iaa-europe.eu (Organizația europa)
Uniunea Artiștilor Plastici din Românie este membră a Asociația Internațională de Artă, IAA / AIAP și în curând vom relua emiterea de carduri IAA / AIAP.
Comentarii recente