Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 20, 2020

Scroll to top

Top

Ilinca Cristina

Ilinca Cristina
Administrator
Adresa: București, Romania
Tel: (+4)077222 7228
Blue (Dancing) Moon

Blue (Dancing) Moon

Prezentare Demers Artistic

Filozofia artistei

“Viața este unul dintre cele mai mari miracole ale acestui univers. Apariția vieții pe Pământ este, probabil, cea mai norocoasă – și mai enigmatică – întâmplare care s-a petrecut pe planeta aceasta, ca un moment special și probabil limitat în timp în infinita desfășurare a cosmosului. Pentru noi, ființe supuse condiției de efemeritate și conștiente de aceasta, curgerea inexorabilă a vieții către final are un dramatism aparte, dat de posibilitatea contemplării și imposibilitatea sustragerii de la curgerea noastră finită către infinitul cel mare. Filosofia, religia și arta sunt căi prin care oamenii au încercat dintotdeauna să înțeleagă, să accepte și, eventual, să lase o trecătoare urmă a lor în impasibila desfășurare a Vieții.
Menirea mea ca artistă este să oglindesc, pe cât posibil, crâmpeie din fascinanta diversitate a vieții, încercând să surprind totodată ceva din insesizabila ei mișcare. Sticla este un material potrivit pentru aceasta, pentru că, la fel ca viața, poate lua o infinitate de forme, este fragilă, delicată și incredibil de puternică ” .
Viața pe pământ are o extraordinară diversitate; orice încercare de a o descrie, fie și prin intermediul artei, este de la început sever limitată. Dacă luăm în considerație doar un singur aspect al ei, cum ar fi uimitorul proces al nașterii, deja avem de a face cu un miracol care se desfășoară pe multiple niveluri, în fiecare înflorind din nou și din nou minunea. Apariția vieții dintr-un sâmbure de aproape nimic care devine treptat un organism complicat, incredibilele transformări și formele adeseori indefinite care transgresează speciile sunt toate părți ale aceluiași fascinant mister. Deși puterea omenească nu se poate compara cu măreția naturii, partea mea artistică îndrăznește să reinterpreteze prin prisma inteligenței și sensibilității umane miracolele care modelează viața pe pământ.
În lucrările mele încerc să surprind un crâmpei din inefabila pulsație a vieții și din incredibila ei diversitate. (Cristina Ilinca).

website link: web: http://cristinailinca.ro, https://www.facebook.com/Cristina_Ilinca_glassartist