Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 17, 2019

Scroll to top

Top

Klemenco Sofia

Klemenco Sofia
Administrator
Klemenco Sofia
Adresa: Calea Romanilor, nr. 2, K 2-1, ARAD – România
Tel:

Prezentare Demers Artistic

Absolventă a Facultăţii de Artă din Timişoara, master în arte pla­stice, decorative si design, membră a UAP Arad. A participat la numeroase expoziţii, concursuri de pictură, expoziţiii de grup: Timişoara, Arad, Ramnicu-Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin cat şi Hamburg, Saarbrücken – Germania. Expoziţiii personale: ,,Anatomii fulgurante ” (2010), ,,Insemne” (2013), ,,Ireversibil” (2013), ,,Pareidolia” (2017).
Bienale: Bienala Internatională de Graphică Mică – ,,BIG –AR-1” (2012); Bienala ,,Meeting Point” ed. IV-a (2013); A doua Bienala Internationala de grafica mica – ,,BIG –AR-2” (2014); Bienala ,,Meeting Point” ed. V-a (2015).
Temele abordate pornesc de la forme ce derivă din inconstient (dintr-un plan spiritual cum sunt amintirile, imaginile): ovoid sau o forma antropomorfă mama de exemplu. Imaginile, amintirile dezvoltă forme imaginare ce se desfasoară în plan spiritual şi care se vor exteriorizate.
Asa cum se poate observa în lucrări, posibilităţile de interpretare cromatică sunt variate, detaliile sunt semnificative, în esenţă forme ce se impun prin prezenţă, dar şi o bogată sursă imaginativă exprimată prin cautarea unor modalităţi de expresie mai interiorizate. Intre formă si culoare există o reciprocă interacţiune astfel lucrarea devine o lume în sine, un univers autonom, cu legi proprii şi profunde rezonanţe spirituale. Aceste structuri abstracte, jocul dintre imaginar si real ce se materializează în dialogul permanent cu creaţia şi manifestările sale în accidental, prin asocieri şi ritmuri ca rezultat al unei iluzii vizuale cauzată de o fortă imaginativă deosebită de exemplu: figuri inedite, fantastice care se numesc pareidolie  – are legatură cu textura abstractă – dezvoltându-se aici o serii întregi de analogii imaginative. Variaţiunile pe această temă au primit, de asemenea, unele interpretări care subliniază capacitatea limbajului şi a imaginii de a construi un referent fictiv şi simbolic sau de a funcţiona ca un,,memento’’.

website link: web www.facebook.com/sofia.klemenco1