Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 20, 2020

Scroll to top

Top

Mihăilă Constantina

Mihăilă Constantina
Administrator
Adresa: : Str. Gutemberg 16 ap. 5, Bucuresti, Romania
Tel: +40722 621 037
 

Prezentare Demers Artistic
Scurta prezentare Nina (Constantina) Mihaila
Text aparut in cartea de fotografie „Journey to self”

Nina Mihaila este licentiata in Grafica la Academia de Arta, “N. Grigorescu” din Bucuresti, are un M.A. in Animatie Multimedia Design, la Academia de Teatru si Film “I.L.Caragiale” si studii post-universitare in Comunicare si PR la SNSPA, „David Ogilvy”, este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Uniunii Cineastilor din Romania.

Nina Mihaila are in portofoliu zeci de expozitii de arta si fotografie, numeroase participari la festivaluri internationale de film de animatie si fotografie, precum si prestigioase premii de specialitate, printre care: Premiul National Kodak pentru fotografie „European Panorama in Photography”, bursa pentru fotografie “Pepinieres europeennes pour jeunes artistes”, Chalone-sur-Saone, Franta.

Nina Mihaila este autoarea a doua filme de animatie: “Ploaia”- 2006 (http://youtu.be/P4z4jwKfky4) si “Visul ciulinului”- 2011, prezentate la festivaluri de prestigiu nationale si internationale.

Filmul “Visul ciulinului” a fost selectat si invitat sa participe in 2012 in cadrul binecunoscutului eveniment international Les Rencontres de la Photographie, Arles 2012, precum si la Festivalul Les Nuits Photographiques, Paris, iunie 2012, dupa ce in 2011 a fost prezentat in premiera la festivalul international “Animest” de la Bucuresti.

Filmul “Ploaia” a primit mai multe premii la festivaluri nationale si internationale de gen: Premiul pentru originalitate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti (2007), Premiul oferit de ASIFA (Asociatia internationala de Film de animatie) la festivalul de film de animatie BALKANIMA, Belgrad (2006), Premiu pentru film experimental la Festivalul “Cinema Iubit”, Bucuresti (2006).

website link: http://ninamihaila.wordpress.com/,