Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 7, 2019

Scroll to top

Top

Sărbătoarea Breslei 2016 – „UCENICII SFÂNTULUI APOSTOL ȘI EVANGHELIST LUCA”

Sărbătoarea Breslei 2016 – „UCENICII SFÂNTULUI APOSTOL ȘI EVANGHELIST LUCA”
Administrator
Invitaţie de participare – Sărbătoarea Breslei 2016

UCENICII SFÂNTULUI APOSTOL ȘI EVANGHELIST LUCA
Cu prilejul zilei patronului şi ocrotitorului lor, Sfantul Apostol și Evanghelist Luca, Breasla Restauratorilor şi a Creatorilor de Artă Sacră din România va fi în sărbătoare, în spațiul generos și întotdeauna primitor al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, partener tradițional al Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
În cadrul evenimentului „Sărbătoarea Breslei” va avea loc și vernisajul expoziției „Ucenicii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca”.
Vă invităm să participați la un eveniment realizat de continuatorii Sfântului Luca, cei care duc cu mândrie mai departe această artă veche de aproape 2000 de ani. De la zugravii de subțire care continuă lucrarea începută de Sfântul Evanghelist pâna la artistul modern în căutarea reconectării sale cu spiritualitatea tradițională.
Artiștii vor expune lucrări de artă ce vor reprezenta pe Sf. Ap. și Ev. Luca, Sf. M. Mc. Dimitrie, Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov și pe Sf. Ier. Antim Ivireanul deoarece în acest an se comemorează și 300 de ani de la martiriul său.
Pe langă lucrările expuse va avea loc și o demonstrație de pictură (icoană tradițională), unde publicul va interacționa cu artiști și va pătrunde în tainele acestei profesii.
DATA ŞI LOCUL DESFĂŞURĂRII
18 octombrie – 6 noiembrie 2016 – Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30.
CONDIŢII DE PARTICIPARE
Sunt invitaţi să participe artişti plastici profesionişti – membri titulari şi stagiari ai U.A.P din România şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte – alti artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale.
CURATORI
Liviu Dumitrescu, Alexandru Sibiceanu.
COORDONATORI MANIFESTARE
Cristian Olteanu, Florin-Ionuț Filip.
PARTENERI
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Universitatea Naţională de Arte București – Catedra de Artă Murală, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.
PARTENERI MEDIA
Radio România Cultural, Radio România Internațional, Trinitas TV, 6TV, IntellNews, Jurnalul Bucureștiului, ArtInfoNews, ArtPortfolio.
Relații și detalii suplimentare la tel.: 0723 500 359, 0723 847 454