Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 4, 2020

Scroll to top

Top

Ştefan Bădulescu @ IAGA Contemporary Art

Ştefan Bădulescu @ IAGA Contemporary Art
Administrator
Artist și fotograf profesionist, Ștefan Bădulescu este doctor în arte vizuale și absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Cu o impresionantă selecție de participări  la concursuri, bienale și expoziții de grup în țară și în străinătate (SUA, Marea Britanie, Maroc, Japonia, Argentina, etc.),  artistul este și câștigător al unui premiu internațional de fotografie miniaturală („With&Without”, Timișoara).
Preocupările sale artistice se evidențiază atât  prin demersul narativ, cât și prin cel conceptual. Proiectele sale se află într-o continuă desfășurare: pornind de la starea naturală a existenței lucrurilor, cadrele surprind o atmosferă de abandon  în care obiectele sunt părți ale memoriei individuale și colective, rupte din contexul realității prezente (”No Man’s Land”); dintr-o altă perspectivă, obiectele și ființele se hiperbolizează, ordonându-se într-o manieră suprarealistă (”Random Dreams”), sau transced legile fizicii, producâd ritmuri complexe și jocuri de  perspectivă inversă, care adaptează mișcarea la principiile de sinteză ale bidimensionalului (”Kaleidoscope”).
Fotografia contemporană, în viziunea lui Ștefan Bădulescu, urmează rigori care tranced ilustrarea imediată a realității, alcătuindu-se în structuri imaginare cu  încărcături simbolice inedite.

Olimpia Bera
Vernisaj/Opening:

16 Feb. 2017
19:00
IAGA IS NOW STUDIO
Str. Horea nr. 8, Cluj-Napoca, Romania