Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 05/03/2024

Scroll to top

Top

Anunț depunere dosare pentru Premiile UAP din România pentru anul 2020 – prelungirea termenului de depunere - UAP

Nistor Laurențiu

Stimați colegi,

Se prelungește termenul pentru depunerea dosarelor până la data 08-10-2021.

Vă comunicăm că în acest an se vor acorda Premiile U.A.P din România pentru anul 2020. Vor fi nominalizați artiştii care au avut participări expoziționale semnificative în anul 2020. Dosarele pentru nominalizare la premiile U.A.P din România pot fi transmise în perioada 01 septembrie  – 24 septembrie 2021, urmând să fie jurizate de către Comisia Națională de Acordare a Premiilor și Burselor U.A.P din România, aleasă de către Adunarea Generală prin Reprezentanți a UAP din România. Materialele se vor depune la sediul U.A.P din Str. Băiculești, nr. 29, etaj 1, sector 1, Bucureşti (clădirea Combinatul Fondului Plastic), persoană de contact Laurențiu Nistor, 0786 911 089. 

Dosarul de candidat va fi prezentat în format fizic cât și în format digital și va cuprinde:

–  CV-ul artistului, imagini/cataloage/materiale publicitare reprezentative ale proiectului vizual propus, titlul expoziției, perioada și locul de expunere.

–  3 fotografii ale lucrărilor în format fizic pe hartie A4 și digital la rezoluție de minim 300 dpi, o fotografie portret format 3/4cm la rezoluție de 300 dpi, un scurt text critic maxim un A4.

–         Cotizația de membru UAP achitată pe anul în curs și să nu aibă datorii față de UAP.

–         Pentru categoria Multimedia candidații vor prezenta inclusiv un CD.

–         Candidații pentru categoria Critică, vor prezenta lucrări dedicate artei contemporane: culegeri de eseuri, monografii, studii critice, curatoriat (toate etapele organizării unei expoziții).

–          Pentru categoria Marele Premiu și pentru Premiul de Excelență se va lua în considerare întreaga activitate de creație artistică.Nominalizările sunt pentru următoarele categorii: Marele Premiu, Premiul de Excelență, Premiul pentru Pictură, Premiul pentru Sculptură, Premiul pentru Grafică, Premiul pentru Arte Decorative, Premiul pentru Design, Premiul pentru Scenografie, Premiul pentru Critică/Curatoriat, Premiul pentru Multimedia, Premiul pentru Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Premiul pentru Artă în Spațiul Public, Premiul pentru Tineret, Premiul pentru Diaspora, Premiul Juriului.

Dosarul în format digital va cuprinde CV-ul, cele 3 fotografii ale lucrărilor cu datele tehnice de mai sus, fotografia portret, cât și textul critic (acesta poate fi un CD, DVD sau Stik USB).

Candidatura nu se va putea înregistra în absența documetelor enumerate mai sus.

Consiliul Director al U.A.P din România,