Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/04/2024

Scroll to top

Top

AQUARELA @ București

AQUARELA @ București
Nistor Laurențiu

Expoziția PALATUL COTROCENI – AQUARELA aduce în faţa publicului orădean acuarele şi monotipii semnate de Anastasia Stoiciu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, doctorand în Arte Vizuale și muzeograf cu o prodigioasă activitate la Muzeul Naţional Cotroceni.

Vă invităm la vernisajul expoziției în data de 19 februarie, ora 16:00, Corp A, et I.

Înzestrată cu deosebită sensibilitate şi capacitate evocativă, artista transpune plastic teme şi motive din arhitectura Palatului Cotroceni, monument cu valoare arhetipală al artei rezidenţiale româneşti, un conglomerat estetic care îmbină într-o sinteză unică reminiscenţe ale “barocului românesc” din timpul domnitorilor Cantacuzini cu eclectismul arhitectural de inspiraţie franceză şi Arta 1900 în varianta stilului neoromânesc. În rezonanță cu spațiul expozițional generos al Cetății orădene, expoziția atrage atenția asupra bogatei moșteniri arhitecturale a unor secole creatoare de artă și cultură, asupra necesității de a lua în considerare acest patrimoniu arhitectural atât ca obiect al restaurării, cât și ca posibil subiect al creației plastice.

Expoziția va fi vernisată de Dr. Agata Chifor, istoric și critic de artă, muzeograf la Secția de Artă a Muzeului Țării Crișurilor Oradea.

Expoziți