Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 16, 2022

Scroll to top

Top

Artă Plastică Contemporană din România @ CAV

Artă Plastică Contemporană din România @ CAV
Administrator

HXA Art Gallery în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită vineri, 16 aprilie 2021, ora 16.00, la deschiderea expoziției „Artă Plastică Contemporană din România”, ediția a II-a, ce va avea loc la Centrul Artelor Vizuale (CAV) Căminul Artei, București. 

Evenimentul expozițional reunește pe simeze 71 de artiști, nume de referință ale artei plastice contemporane româneşti.

PREZINTĂ: Prof.univ.dr. Petru Lucaci – Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Români și Lector univ.dr. Marius Barb Barbone, Președinte Filiala Pictură București a UAP din România. 

INVITAT DE ONOARE: Irina-Margareta Nistor 

CURATORI: artiștii plastici Ami Vasilescu și Horia Gherghina.

Proiectul APCOR, Artă Plastică Contemporană din România promovează artiștii români și arta românească contemporană printr-o serie de expoziții itinerante, reușind să aducă un optimism al ideii de reașezare valorică a artei în spațiul public, dar și de asimilare a acesteia în circuitul turistic regional.

Expoziția de la Centrul Artelor Vizuale este a 7 -a, după alte 6 expoziții din muzee de renume: Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, Muzeul Botoșani – Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Complexul Muzeal Național „Curtea Domnească” Târgoviște, respectiv Muzeul de Istorie.