Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 05/03/2024

Scroll to top

Top

Artă Plastică Contemporană din România @ CAV - UAP

Artă Plastică Contemporană din România @ CAV
Nistor Laurențiu

HXA Art Gallery în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită vineri, 16 aprilie 2021, ora 16.00, la deschiderea expoziției „Artă Plastică Contemporană din România”, ediția a II-a, ce va avea loc la Centrul Artelor Vizuale (CAV) Căminul Artei, București. 

Evenimentul expozițional reunește pe simeze 71 de artiști, nume de referință ale artei plastice contemporane româneşti.

PREZINTĂ: Prof.univ.dr. Petru Lucaci – Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Români și Lector univ.dr. Marius Barb Barbone, Președinte Filiala Pictură București a UAP din România. 

INVITAT DE ONOARE: Irina-Margareta Nistor 

CURATORI: artiștii plastici Ami Vasilescu și Horia Gherghina.

Proiectul APCOR, Artă Plastică Contemporană din România promovează artiștii români și arta românească contemporană printr-o serie de expoziții itinerante, reușind să aducă un optimism al ideii de reașezare valorică a artei în spațiul public, dar și de asimilare a acesteia în circuitul turistic regional.

Expoziția de la Centrul Artelor Vizuale este a 7 -a, după alte 6 expoziții din muzee de renume: Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, Muzeul Botoșani – Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Complexul Muzeal Național „Curtea Domnească” Târgoviște, respectiv Muzeul de Istorie.