Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/02/2024

Scroll to top

Top

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2020 - UAP

Nistor Laurențiu

2   0   2   0

Facultatea de Arte și Design

Universitatea de Vest Timișoara

vă invită să vizitați online

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2020

ediția a patra

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2020 s-a amplificat de la o ediție la alta datorită dorinței artiștilor de a-și expune  trăirile, ideile și conceptele.

Anul acesta ediția se desfășoară sub trăirile conceptului Interacțiuni emoționale. Este prima ediție căreia i se adaugă acest ghidaj pe care artiștii l-au abordat din toate punctele de vedere și totodată este prima ediție online a acestui eveniment.

Aceste premiere nu a împiedicat însă amploarea manifestării ci dimpotrivă lucrurile s-au așezat cumva firesc în contemporan. Suntem parte a unui an online.

Așadar Facultatea de Arte și Design din Timișoara aduce și anul acesta, pe simezele galeriei sale online, peste șapte sute de lucrări propuse juriului de către cinci sute de artiști: pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri, din patruzeci de țări precum: Romania, Germania, Franța, Reunion Island-France, Italia, Spania, Elvetia, Danemarca, Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda, Bulgaria, Turcia, Serbia, Macedonia, Montenegro, Albania, Polonia, Ungaria, Letonia, Rusia, Ukraina, UK, SUA, Canada, Australia, Indonezia, Taiwan, Mauritius, Tunisia, Mexic, Argentina, Chile, Maroc, China, India, Nepal, Bangladesh, Vietnam.

Prestigiul acestei ediții este accentuat de juriul format din artiști consacrați din România, Germania, Japonia, Olanda, Croația, Ungaria și Turcia.

Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu deschiderea oficială din data de 26 noiembrie 2020, ora 12.00, în cadrul Galeriei Online a Facultății de Arte și Design,  arte-fact.uvt.ro/projects/biamt2020

Introducerea în tema acestui eveniment va fi făcută de:

Gabriel Kelemen – criticul de artă

Vică Adorian – inițiator al BIAMT

Valentina Ștefănescu – proiect manager