Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 03/03/2024

Scroll to top

Top

BIENALA NAȚIONALĂ DE PICTURĂ „DOINA PĂULEANU” @ Constanța - UAP

BIENALA NAȚIONALĂ DE PICTURĂ „DOINA PĂULEANU” @ Constanța
Nistor Laurențiu

În perioada 1–31 iulie 2021, la Muzeul de Artă Constanța, se desfășoară prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „DOINA PĂULEANU”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, membri ai U.A.P. România, care au fost selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși pentru a participa la eveniment.
În deschiderea Bienalei, începând cu ora 17.00, vă așteptăm la concertul „Enescu pe înțelesul tuturor”, în interpretarea lui Ștefan Ignat – bariton și Remus Manoleanu – pian. În program se regăsesc fragmente din opera Oedipe, din Sonata pentru pian op. 24, nr. 1 și Languir me fais din Ciclul „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”.
Intrarea se va face în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor de distanțare socială și a măsurilor necesare prevăzute de legislația în vigoare referitoare la pandemie.
Evenimentul, primul de acest gen din Constanța, omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 – 2020 și cetățean de onoare al județului Constanța. Doamna Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța.