Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 6, 2021

Scroll to top

Top

Bucur Ioan Nicolae

Administrator
Bucur Ioan Nicolae
Bucur Ioan Nicolae
Adresa: Str. Revoluţiei din Decembrie nr.15 / 9, Miercurea – Ciuc – România
Tel:+40752 070 425; +40266 372 817
e-mail: b.ioannicolae@yahoo.com

web: ,

Foto

Prezentare Demers Artistic

Martori ai unui univers deschis

I-am urmărit pe artiştii participanţi la recenta ediţie a Taberei FREE CAMP într-o sinceră şi elegantă confruntare, avându-i ca parteneri pe SPATIUM şi pe TEMPUS. În primul se mişcau radiind pe x dimensiuni, ţintind etapele „ înaintării”, prin celălalt îşi pregăteau „fazele” pârguirii viitoarelor roade.
Ceea ce s-a întreprins aici, timp de 12 zile, este o realitate a individului, a fiinţei fiecăruia, a stării creatoare, ce poate fi verificată prin lucrările selectate, dăruite de autori şi expuse publicului larg. Sesizăm viziunile şi energiile lăuntrice aşezate în armonii cro- matice, compoziţii în care luminile şi umbrele îşi găsesc lăcaşele de ritm, linişte ori agitaţie. Întâlneşti şi creaţii încărcate de căutări spirituale, acele arderi interioare, care se cer descoperite, „experimente” structurale şi vizionare, judecăţi tumultoase şi chiar provocări metamorfozate de nelinşti, întrebări, răspunsuri pentru civilizaţia noastră.
Tematica liberă a permis o descătuşare a imaginaţiei şi fanteziei, o „intrare” sau „ieşire” în/din acea energie ancestrală, care se mai păstrează biologic şi spiritual pe această planetă. Iată de ce în fiecare lucrare este prezentă lumina şi armonia, natura şi fiinţa umnă permiţându-le autorilor regăsirea „miracolului”, a echilibrului lăuntric.
Lucrărilor uşor inteligibile, se adaugă cele care se bazează mult pe sugestie, pe mister, dorind parcă să „ sporească a lumii taină”.Trăiesc cu impresia că artiştii noştri pictează şi vise, reamintindu-ne de vorba străveche: Omul „făuritor de gânduri” a fost lăsat să creeze şi să se autocreeze.

Dr. Nicolae Bucur

website link: ,