Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 04/03/2024

Scroll to top

Top

Bundița – Expoziție Internațională pentru elevi - UAP

Bundița – Expoziție Internațională pentru elevi
Nistor Laurențiu

Această expoziție are caracter educativ și artistic și se adresează tuturor elevilor intre 4 și 18 ani, în special celor de origine română, dar nu numai. Elevii au fost invitați să creeze lucrări de artă având ca inspirație bundița, una din piesele costumului tradițional românesc.
Expoziția va avea loc în luna decembrie în diferite orașe: Ottawa, Pickering, Oakville, Ancaster, Toronto, Beirut, Dublin, Chicago, Florența, Puglia, Satu Mare, Lugoj, Timișoara, Șișești Mehedinți, Borșa Maramureș și București. Printre participanți se află deasemenea și elevi din London Ontario Canada și Lancaster.
Curator: Otilia Gruneanțu Scriuba, artist vizual, membru UAPT, profesoară de artă și franceză în Oakville, On, Canada
Colaborator de proiect: Minodora Grigorescu. instructor de limba romană la școala Românească locația Milne Valley, Toronto, Canada.
Printre cei 25+ de profesori și învățători implicați participă ca profesori coordonatori și organizatori de expoziții la propriile locații artistele: Flora Răducan, Cristina Nagy, Mircea Hîrjoi Dorothea, Badea Ionescu Elena Daniela, Cristina Gloria Oprișa, Ortansa Moraru și Ceapsa Iuliana. Pentru a vedea lucrările tuturor elevilor participanți și numele tuturor profesorilor și învățătorilor coordonatori, vizitați pagina:
https://www.facebook.com/eleviromani/.

Vă mulțumim și Sărbători fericite!