Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 11, 2022

Scroll to top

Top

Călin Anton Raul

Administrator
Anton_calin_raul_profile
Călin Anton Raul
Adresa: Calea Manastur, Nr. 85, Bl. E11, sc.3, et. 1, ap. 61, Cluj-Napoca – România
Tel: +40364 109 437; +40745 638 823
e-mail: calinanton@yahoo.com

RaulAndFaun90x120

Raul și Faun, Acrylic pe panza, Diptic, 90×120 cm.

Prezentare Demers Artistic

Plecand de la dictonul antic scris pe frontispiciul templului lui Appolon, „Cunoaste-te pe tine insuti”, fundamentul tuturor intelepciunilor lumii, si cel mai dificil lucru pe care-l putem face, pentru ca mereu avem tendinta ori a ne subestima ori supraestima pe noi insine, am incercat in aceasta lucrare sa ma autodefinesc.
Fiecare om are si parti bune si parti rele. Daca nu reusesti sa invingi monstrul din interior trebuie macar sa incerci sa-l imblanzesti.
Intr-un colt din atelierul meu am asezat intr-un anume fel cateva obiecte personale: un craniu de berbec si unul de caine gasite intr-o padure. Palaria, pulovarul si camasa stau ca si cum corpul meu ar fi ramas acolo…Initial am vrut sa fie o simpla natura statica…dar asa mi-a iesit…gandurile mele au trecut putin dincolo de obiecte…Si toate sunt reale, nu este alceva decat un colt din propriul meu atelier…cand sunt in lumea mea…de vis…cand ma trezesc poate dispare…daca adorm din nou, totul inverzeste…Roua din dimineata ultimilor trairi imi da o noua energie si realizez astfel ca am supravietuit…
Calin-Raul ANTON

website link: www.calinantongallery.ro,