Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Ceea ce iubesc eu cel mai mult @ Buzău

Ceea ce iubesc eu cel mai mult @ Buzău
Nistor Laurențiu

În perioada 24 mai -15 iunie 2024, la Galeria „Ion Andreescu”, Sala Parter, artistul Ioan Oratie expune pictură. Expoziţia „Ceea ce iubesc eu cel mai mult” vine în rotunjirea evenimentului din anul 2009, când pictorul realiza la Buzău, prima sa expoziţie personală din această localitate, cu un acelaşi titlu. De data aceasta însă, Ioan Oratie a gândit un decupaj din opera sa, selectând pentru această expoziţie, în exclusivitate numai lucrări de pictură reprezentând peisaje.
În ulei pe pânză, cele circa 25 de picturi surprind peisaje realizate de creator în plein-air, în ţară şi în străinătate, subiectele
urmărind îndeaproape traseul taberelor de creaţie ori al simpozioanelor documentare la care a luat parte artistul in ultimii 10 ani. În plus, peisajele realizate la Zărneşti, jud. Braşov, oraşul naşterii sale aduc o notă extrem de personală, acestei expoziţii.

Vernisajul va avea loc, vineri, 24 mai 2024, la ora 14.00, în Sala Parter a Galeriei „Ion Andreescu”, Buzău. Gazdă şi totodată, curator
al evenimentului este preşedintele Filialei Buzău a U.A.P.R, Valeriu Şuşnea.
Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă, Roxana Păsculescu. Vernisajul va avea loc în prezenţa artistului Ioan Oratie.