Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Codin Alina

Codin Alina
Nistor Laurențiu

[:ro]

Adresa: Bucuresti – Romania
Tel: +40 741 184 408
CV_Codin_Alina_RO

“Scoarță oltenească”, acril pe panza, 60×80 cm

Prezentare Demers Artistic

„Un artist care și-a propus să reînvețe frumusețea! Alina Codin a plecat în viață cu multă bucurie și entuziasm manifest pentru descoperiri; dacă se poate, și de ce nu, ele ar putea avea loc în fiecare zi! Și dacă ni s-ar părea că nu-i așa, Alina ar demonstra un adevăr imbatabil, referindu-se cu siguranță la soarele veșnic prezent; este acolo și când nu se vede. 

Artist extrem de voluntar în credința și misiunea ei de a fi, Alina este în primul rând un pasionat arzător al culorii; pentru că se aruncă cu o poftă visceral resimțită în tot ceea ce poate comunica roșul, galbenul, verdele și albastrul, evoluție pe care o descoperă gestual și o decodifică rațional. Instinctul pictural primit ca zestre a condus-o în lumea continuu vizibilă a peisajului spiritual românesc, acolo unde limbajul simbolurilor povestește instantaneu despre ceea ce a fost și ceea ce va fi; pentru că acesta este momentul reîntoarcerii Alinei Codin, unul personal, identificat – nimic nu este întâmplător – chiar cu acest an dedicat patrimoniului, cu locul unde trecutul întâlnește viitorul.

Este drumul ei dintotdeauna căruia i s-a adăugat într-o zi nevoia să explice altora cum e cu formele și culorile; asta a fost declicul; pentru că din tot ceea ce purtăm cu noi, fiecare, în adâncimile insondabile ale moștenirii culturale naționale, a izbucnit o mare lumină a cunoașterii; avea totul în urmă; știa; acum însă, vedea!” 

Alice Dinculescu, critic de artă

website link: https://www.alinacodin.ro

[:]