Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

Concursul de pictură pentru copii RÂMNICUL MEU

Concursul de pictură pentru copii RÂMNICUL MEU
Doctor

Credem în educația prin artă, în a le oferi copiilor din orice mediu social, indiferent de posibilitățile materiale ale familiei, nu doar acces la artă, la adevărata artă, la valorile autentice, ci și de a deveni ei înșiși creatori, viitori artiști. Pentru că arta ne face mai buni și mai empatici, mai sensibili la frumos, de ce nu, mai liniștiți în mijlocul haosului vieții cotidiene, mai conectați cu rădăcinile noastre, cu sinele nostru, cu aspirațiile noastre. Arta este o cale de a deveni OAMENI cu adevărat.

Dacă și voi credeți că lumea nu poate fi salvată altfel decât prin frumos, vă invit să puneți umărul, fiecare după puteri, să susținem un proiect conceput exact în acest scop. Este vorba despre concursul de pictură pentru copii RÂMNICUL MEU, organizat de Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România și destinat elevilor din clasele I-XII ai școlilor din Râmnicu Vâlcea și localitățile limitrofe, precum și elevilor Liceului de Arte Victor Giuleanu.

Iată câteva date pentru a vă forma o idee.

Statisticile edițiilor anterioare demonstrează un ritm de creștere semnificativ în ceea ce privește numărul de elevi participanți și cel de premii acordate. Astfelꓽ

                                 RÂMNICUL MEU

                                                            Ediția 2022           Ediția 2023

Școli implicate                                           11                                  14

Profesori coordonatori                          21                                  21

Elevi participanți                                       80                                  139

Premii acordate                                        33                                  45

(I, II, III și mențiuni)

Ne dorim ca la ediția din 2024 să atragem și mai mulți elevi, să implicăm și mai mulți profesori coordonatori și, bineînțeles, să oferim și mai multe premii. Pentru a descoperi cât mai mulți copii talentați și a-i încuraja să își valorifice talentul și să devină artiști sau măcar consumatori de artă avizați.

Pentru aceasta, alături de Fundația Comunitară Vâlcea, ne-am propus să realizăm o campanie de strângeri de fonduri cu prilejul evenimentului FOREST RUN&MTB pentru a asigura materialele de pictură și premiile necesare ediției din 2024 a concursului RÂMNICUL MEU.

Dacă aveți posibilitatea și dorința de a ne ajuta, cu orice sumă puteți, urmați linkurile noastre de ambasadori ai proiectului.

Sau, daca doriți, vă puteți înscrie la una dintre cursele de alergări programate pentru 21 și 22 octombrie pe traseele din zona Muzeului Satului Bujoreni, specificand că doriți ca jumătate din taxa achitată să fie direcționată spre proiectul RÂMNICUL MEU, susținut de UAP Vâlcea.

https://valceaforestrun.fundatiacomunitaravalcea.ro/proiecte-valcea-forest-run-mtb-2023/

Chiar și o redistribuire a mesajului ne poate fi de mare ajutor.

Iar duminică, 1 octombrie 2023 la ora 16, vă dăm întâlnire în Centrul Civic, la Parada Forest Run, să susținem din nou împreună proiectul nostru de suflet RÂMNICUL MEU!