Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 04/03/2024

Scroll to top

Top

Ferestre către noi @ Timişoara - UAP

Ferestre către noi @ Timişoara
Nistor Laurențiu

Vernisajul va avea loc marți, 3 mai 2022, de la ora 19:00.

În deschidere vor lua cuvântul Lect. Univ. Dr. Gheorghe Sfaiter și scriitorul Daniel Dăian. Expoziția poate fi vizitată până în 13 mai 2022, de luni până vineri de la 09:00 la 16:00, la Galeria PARK din Timișoara, strada George Enescu nr. 1.

Ferestre către NOI este un proiect cu expozițional ce cuprinde lucrări din seria Moments of Creation, care a luat naștere în ianuarie 2018, ca un exercițiu de creativitate. Culorile, pensulația, tehnica, textura au fost ghidate de libertatea oferită de gestualitate, în care accentul este pus pe sentimente, emoții, trăirișistări de spiri. Rezultatul obținut este o combinație între partea creativă pur spontană și partea pragmatică, acel proces riguros de gândire și analiză necesar finalizării respectivei instalații într-o armonie cromatică și vizuală dorită.

La fel ca într-un joc de puzzle, fiecare piesă trebuie să se potrivească cu cea de lângă ea, rezultând într-o imagine care estompează granița dintre structură și fluiditate și care face aluzie la interconectare. Fiecare piesă este o entitate separată având propriile detalii, flux cromatic și gestual, proprie pesonalitate și poveste, care totuși, puse împreună trădează auto-reflecția artistului, dezvăluind elemente din lumea sa și oferind publicului frânturi intime (haosul controlat, frica, ludicul şi curajul de a experimenta tehnici noi sau de a folosi anumite culori).

“Momentele de creatie” ale artistei explorează relațiile dintre formă, cromatică, textură, gest și invită privitorul către o noua perspectivă de lecturare a lucrărilor. O cale radiantă și adâncă de autoreflexie, prin dezvăluirea emoțiilor și sentimentelor primordiale.

Teodora Pop s-a născut în 1985 la Cluj-Napoca. Actualmente trăiește și lucrează în Timișoara. În 2008 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Patrimoniu Cultural – Pictură de icoane și biserici, din cadrul Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2016 a absolvit masteratul în cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca secţia pictură, unde în prezent îşi finalizează studiile doctorale în Arte Vizuale. Participă la workshopuri și are o bogata activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018 este membru stagiar UAP, filiala Cluj. În octombrie 2019 s-a mutat la Timișoara, unde a lansat proiectul Art-Hoc, un artist run space în care organizează diferite evenimente culturale.

Cu stima,

Teodora Pop

0740607860