Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 05/03/2024

Scroll to top

Top

foto – sensibil @ Hanul cu Tei 15D - UAP

foto – sensibil @ Hanul cu Tei 15D
Doctor


Irina Dumitraşcu Măgurean
Galeria 15 Design
09.02 – 02.03.2024

foto – sensibil este o alăturare de fotografii analog la granița dintre lumea reală şi vis. Este și o explorare senzorială a perioadelor din noapte când încerci să adormi fără a putea reuşi dar eşti prea epuizat pentru a te ridica din pat. Întâmplări trăite peste zi, emoții simțite în diferite contexte, fragmente de realitate se întrepătrund cu lumea viselor, care încet, încet se desprind de realitate şi lasă pe deplin subconştientul să proiecteze un surprinzător repertor de imagini.
Asemenea materialului fotosensibil care, expus luminii, înregistrează realitatea, psihicul nostru reacționează la expunerea în viața de zi cu zi, redând prin comportamentul nostru şi prin activitatea nocturnă a creierului realitatea personală influențată de propriile afecte.
Alegerea tipului de negativ, sau de hârtie de laborator, sau de hârtie polaroid folosite influențează rezultatul final al actului fotografic; de asemenea intensitatea luminii va influența la rândul ei expunerea asupra materialului fotosensibil, având de la negrul absolut, în condiții slabe de iluminat, până la un alb strălucitor lipsit de orice delatiu, într-o
lumină excesivă. Amândouă extremele sunt lipsite de detalii, dar nu şi de semnificații.
Acest proces de reactivitate la lumină îl putem considera asemănător cu modul în care psihicul reacționează la evenimentele trăite în funcție de intensitatea lor.