Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2023

Scroll to top

Top

Frățilă Marius

Nistor Laurențiu
Frățilă Marius
Frățilă Marius
Adresa: Aleea Hobita nr 6, bl 302, sc 5, ap 210, sector 2, București – România
Tel: +40745780739
e-mail: mariusfratila3@gmail.com
web: ,

lucrare reprezentativa

Compoziție

Prezentare Demers Artistic
Mi-a fost student. Am cunoscut un tânăr discret, însă activ, tenace şi stenic. Pictor, el avu o frenezie expo, abandonată, cu burse şi postuniversitare; a adoptat o liniştită navigare, cu suprafeţe pictate Marius Frăţilă, solidare sau nu tablourilor, solidare sau nu simezelor. Pictura se dedică suprafeţelor, induc ideea (lucru plastic) că un corp arogă, la prezenţă, aceste picturi. Corpul expoziţional, corpul tabloului, corpul pictorului. Conture, umbre, orizonturi & aure, obiecte drept profiluri dau senzaţia de corp în serviciu plastic, la expuse suprafeţele pictate. Până la a imagina (lucru plastic) expoziţii în care pictorul expune un grup de „critici de artă”. Propun un re-enacting habeas corpus: nicio expo pictură, fără trupul pictorului.
Pictura lui Marius Frăţilă poate fi produsă, cu revelarea picturii europene, 1900, ce nu abandona figurativul, în exerciţiul abstractizării, a etalării de sine, a picturii („ca pictură”) şi a investirii abstractismului în noul figuratism, platonic. Să expui, pe pânze yachting, pe zmee, écrans, pe scuturi; expune, direct, pe paletă.
Menţionez apariţia, la editura Vinea, 2011, o „carte desenată [ilustrată, cu reproduceri] de Marius Frăţilă”.
Evidenţiez participarea Marius Frăţilă, expo pictură, „Lectură & Colocviu Iova, cu Răzvan Ţupa, la «Tramvaiul 26», 9.02.2013: Asistaţi, de pictura lui Marius Frăţilă”.
Marius Frăţilă propune viitor. Eu accept propunerea lui.
Gheorghe IOVA

website link: ,