Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/05/2024

Scroll to top

Top

Meet the artist @ Cairo

Meet the artist @ Cairo
Nistor Laurențiu

Suntem încântați să anunțăm că Anca Boeriu își va prezenta captivanta operă de artă la Empower Her Art Forum!

Alăturați-vă nouă în perioada 19 – 22 mai 2024, la Muzeul Național al Civilizației Egiptene din Cairo, pentru a sărbători împuternicirea femeilor prin artă.

Biografia artistică a Ancăi Boeriu dezvăluie un traseu ce descoperă forme și tehnici de lucru, de la gravura tradițională ce se redefinește prin transformarea plăcii de gravură într-un obiect de artă, de la caracterul acuarelă la cel din obiectul ceramic, ce reînnoiește constant preocuparea pentru mesaj, simțire și om prezenţă.

Anca Boeriu aduce în prim-plan prin cercetarea practicii vizuale întreprinsă, un discurs artistic care vizează direct probleme sociale și culturale precum: stereotipurile de gen, relațiile umane în societate, problema traumei.

Va propunem un sondaj al starilor psihice si gandurilor artistei care se plaseaza intr-un plan al demarcatiei, la intersectia dintre lumi, care investigheaza vizual evenimente transformatoare si perioade atipice si continua abordarea legată de figura umana, care devine un androgin, aproape obsesiv, repetitiv caracter, simplificat la simbol.

Anca Boeriu, deși bine cunoscută publicului din zona grafică, abordează pentru această expoziție o serie de tehnici diverse care sunt integrate într-o abordare multidisciplinară: lucrări de grafică-gravură, ceramică, instalații- obiecte.

Artista lucrează în principal pe teme legate de drumurile personale ,,oamenii ei,, așa cum îi numește ea, și explorează tehnicile tradiționale într-un context contemporan.

Este o onoare să o avem pe Anca Boeriu ca parte a acestui eveniment inspirator.

Adus la tine de: @Telecom Egipt

Mulțumiri speciale pentru partenerii noștri strategici: @unwomen @nmecmuseum @unhcregypt @euinegypt

@EmbajadadeChileenEgipto

Sponsorii noștri: @sanadforwomen @daghash_group_

Revistele noastre oficiale: @elbeitmagazine @nisfelduniamag

Sponsorii noștri de catering sunt: @lasvegan. egipt @tseppasmg @shajarat_aldurr

Fii gata pentru sneak peeks exclusiviste și anunțuri interesante! Marcați-vă în calendar și fiți pe fază!

#EmpowerHerArtForum#ArtToday#ArtisticRevival#ArtExhibition#WomenArtists#ArtEvent#ArtCommunity#CreativeEmpowerment#CulturalEvent#ArtisticCommunity#ArtLovers