Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 17, 2022

Scroll to top

Top

Miertoiu Maria

Administrator
Miertoiu Maria
Miertoiu Maria
Adresa: Str. Zavoi, nr. 43, Deva – România
Tel:
e-mail: maria_miertoiu@yahoo.com

web: ,

Autoportret 1

Autoportret 1

Prezentare Demers Artistic

Kovács Ernest se exprimă artistic, dând viaţă: lutului, pietrei, marmurei sau lemnului. Indiferent de materia în care se întrupează formele maestrului Kovács Ernest sunt puternice clare, decupează cu precizie spaţiul, impun privirii o creaţie monolitică, fără detalii, fără încărcătură şi balast. Kovács Ernest reuşeşte să ajungă la esenţa formei cu uşurinţa şi firescul cu care se exprimă: direct şi la obiect fără ocolişuri şi totuşi cu simţul măsurii şi al decenţei.
ptand pentru tehnica pastelului, ale carui virtuti ii slujeste adecvat intentiile Maria Miertoiu picteaza cu predilectie, intr-o viziune personala, cu un evident har portretistic, profunde stari sufletesti, cu o bogata incarcatura emotionala. Spirit iscoditor spre cercetare si experiment, investigheaza cu pasiune forme si solutii inoitoare in domeniul artei decorative, realizand panouri de o mare diversitate, uneori ample, in care coloritul grav alterneaza cu tonurile luminoase, de o cuceritoare prospetime, ale unor dantele si fibre textile ingenios folosite.
Geometrizarea, arabescul vegetal,colajul, tehnicile mixte, cautarile stilistice indraznete apar aici organic ingemanate, cu un rafinament ce confera lucrarilor sale aura maiestriei, in cadrul unei modernitati temperate de simtul masurii, ce-i defineste pregnant profilul artistic.

Marin Mihalache-critic de arta
Iunie 1999-Deva

website link: ,